ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ένα διαφορετικό απόγευμα: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη στο βιβλιοπωλείο ΑΛ-ΠΑ στην Καστοριά (φωτογραφίες)

DSC00305-copy

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου ήταν ένα διαφορετικό απόγευμα. Και γι’ αυτό φρόντισε ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, ο οποίος παρουσίασε το νέο βιβλίο του ‘Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή’ στο βιβλιοπωλείο ΑΛ-ΠΑ (11ης Νοεμβρίου 49) της Καστοριάς, αλλά και οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου, οι οποίοι φρόντισαν το κλίμα να είναι θερμό και εμβριθές.

Μπορεί ακόμη να μην ξέρουμε πώς η λογοτεχνία θα μας αλλάξει εν τέλει τη ζωή μας, αλλά η συζήτηση με αφορμή το βιβλίο διαφοροποίησε σίγουρα το απόγευμα μας. Διότι, είτε συμφωνείς με αυτά που λέγονται είτε όχι, ένας ζωντανός διάλογος, όπως συμβαίνει άλλωστε με ό,τι είναι ζωντανό, ανοίγει τον δικό του, ξεχωριστό, δρόμο.

Σε έναν χώρο γεμάτο με αναγνώστες και όρεξη, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες της Έλλης Παπαστεργίου, συζητήσαμε για τη λογοτεχνία, τη δημιουργική γραφή, την ποίηση και το ταλέντο, καταλήγοντας ότι αυτό που προσδίδει ποιότητα σε όλα τα παραπάνω είναι η φιλαναγνωσία. Αν, λοιπόν, πούμε ότι “είμαστε ό,τι διαβάζουμε”, όπως είπε η Ντίνα Αγράμπελη συζητώντας με τον συγγραφέα, ας διαβάσουμε ακόμη περισσότερο, και με μεγαλύτερη επιλεκτικότητα. Και το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη είναι μία πολύ καλή αρχή

 

 

περισσότερα
Back to top button