Ελλάδα

Συνταγή: Ρυζόγαλο

creamy-oven-baked-rice-pudding-5178ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι ” καρολίνα”
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Βάζεις το ρύζι από βραδύς να μουσκέψει με νερό.[να το καλύπτει] Την επομένη, τρίβεις με τα χέρια το ρύζι να σπάσει και το βάζεις να βράσει, με το νερό που μούσκεψε.
Αφού βράσει το ρύζι ,ρίχνεις το γάλα , την ζάχαρη , το ξύλο κανέλα και το αφήνεις σε σιγανή φωτιά να βράσει , περίπου 10΄λεπτά…….., πάντα θα ανακατεύεις για να μη κολλήσει.
Προσθέτεις το κορν- φλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό και συνεχίζεις το ανακάτωμα και το βράσιμο μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Κλείνεις την φωτιά και αδειάζεις το ρυζόγαλο στα μπολάκια.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το να αγαπάς είναι δύσκολο και ακόμα πιό δύσκολο είναι να σταματήσεις να μισείς, να δώσεις ένα τέλος σ΄αυτό που τρώει τα σωθικά σου.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button