Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

40χρονη η φετινή βασιλόπιτα του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ)

59acf80fa29c656798f33bf794c089dd_XL

Έχοντας ο 2ος Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού ιδρυθεί το 1976 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν τη φύση και το κυνήγι και συμπληρώνοντας φέτος αισίως σαράντα (40) ολόκληρα χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας του,αλήθεια είναι, ότι έχει βάλει όλο αυτό το χρονικό διάστημα  τη δική του … σφραγίδα τόσο στην απόκτηση συνείδησης αναφορικά με την εφαρμογή διατάξεων που νομοθετεί η Πολιτεία για το κυνήγι όσο και στην ανάπτυξη θηραματικού πλούτου και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής όπου δραστηριοποιείται.

Το γεγονός αυτό καθαυτό, λοιπόν, της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ημέρα ίδρυσής του,  οδήγησε τα μέλη της σημερινής διοίκησης να δώσουν έναν έξτρα πανηγυρικό χαρακτήρα στην καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα, την οποία συνδυάζοντάς την και με την κοπή της βασιλόπιτας, κατάφεραν τελικά να την κάνουν ξεχωριστή, αφού, κατά γενική ομολογία , αυτή είχε πέραν του επιδιωκομένου επιτυχία, μιας και η παρουσία του κόσμου που τίμησε με την παρουσία του  την εκδήλωση στο Κέντρο Διασκέδασης «Ακρόαμα» στο Άργος Ορεστικό, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ήταν πολύ μεγάλη, συμμετέχοντας, παράλληλα, ενεργά σε όλους τους στόχους που είχαν μπει από πλευράς διοίκησης σε αυτή τη γιορτή και στην οποία, μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν οι: βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυνηγών Βορείου Ελλάδος κ. Μίλτος Τσόπρας, καθώς και αρκετοί  εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής.

Παίρνοντας, μετά την κοπή της βασιλόπιτας , τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Παπανικολάου, έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της διοίκησης για το 2015, όπως η εθελοντική συμμετοχή ομάδων στην προστασία των δασών, ο εμπλουτισμός του βιότοπου της περιοχής με απελευθέρωση θηρεύσιμων ειδών, η ρίψη τροφών στα καταφύγια στους μήνες του χειμώνα, κατά τους οποίους η τροφή μειώνεται σημαντικά, η κατασκευή χώρων αναψυχής για όλους εκείνους που αγαπούν τη φύση, όπως κιόσκια και βρύσες, η προστασία του κυνηγιού από τη λαθροθηρία με απασχόληση θηροφυλάκων καθώς και μέσων μετακίνησής τους ,καλύπτοντάς τους, όπως χαρακτηριστικά τόνισε,  εξ’ ολοκλήρου τα έξοδά τους και, τέλος, η συμμετοχή του συλλόγου σε προγράμματα της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της εμφανιζόμενης τα τελευταία χρόνια νόσου της λύσσας.

Εν κατακλείδι, να σημειωθεί, ότι η διοίκηση του συλλόγου στο … μενού του προγράμματος της εορταστικής της εκδήλωσης, είχε περιλάβει και την απονομή τιμητικών πλακετών σε δύο ανά τον κόσμο γνωστά πρόσωπα του  αθλητισμού, καταγόμενα από  την ιδιαίτερη πατρίδας μας : στη Χριστίνα Γιαζιτζίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκη κωπηλασίας), της οποίας ο πατέρας είναι και μέλος του συλλόγου και στον Τάσο Παπαδόπουλο (παγκόσμιο πρωταθλητή Ταε Κβο Ντο), που, συνάμα, είναι και ταμίας του συλλόγου, ευχαριστώντας τους για τις χαρές που μας χάρισαν επί σειρά ετών με τις τεράστιες επιτυχίες τους.

kopi vasilopitas kunigetikos 2016

sentra.com.gr

 

περισσότερα
Back to top button