Καστοριά

Αντωνίου προς Αγγελή: Άμεσα να προταθεί οικόπεδο για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου

 

antoniouvouli

Δημόσια διαβούλευση με την σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να επιλεγεί και να προταθεί ένα νέο οικόπεδο, ο χώρος του οποίου θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ζητάει η Μαρία Αντωνίου με επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, τον οποίον καλεί να ηγηθεί της προσπάθειας.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καστοριάς κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο, αναφέρεται ότι  η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε διατηρητέο το κτίριο στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη, ανατρέποντας μάλιστα προηγούμενη απόφαση του ίδιου Συμβουλίου, οδηγεί το έργο της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς στις καλένδες.

Η Μαρία Αντωνίου στην επιστολή της, κρίνει  εξίσου επιβεβλημένη, την άμεση δρομολόγηση ενεργειών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου και του στρατοπέδου Μαθιουδάκη, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να φανεί συνεπής και να ανταποκριθεί με πράξεις στην πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΡΙΑ Β. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  Βουλευτής Καστοριάς – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Καστοριά, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Καστοριάς

κ. Ανέστη Αγγελή

 

ΚΟΙΝ:

Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

κ. Θεόδωρο Καρυπίδη

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς

κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο

 

 

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, σύμφωνα με                  την οποία κρίθηκε διατηρητέο το κτίριο στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη, ανατρέποντας μάλιστα προηγούμενη απόφαση του ίδιου Συμβουλίου, οδηγεί το έργο της κατασκευής              του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς στις καλένδες.

Σύμφωνα με αυτοψίες που έχουν γίνει, αλλά και λόγω τεχνικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών, θεωρείται αδύνατον να ανεγερθεί δεύτερο κτίριο στον παρακείμενο χώρο, χωρίς να έχει κατεδαφιστεί το παλαιό.

Θεωρώ επομένως ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, από τον Δήμο Καστοριάς και υπό                   την προσωπική σας εποπτεία, δημόσια διαβούλευση με την σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να επιλεγεί και να προταθεί ένα νέο οικόπεδο, ο χώρος του οποίου θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Παράλληλα κρίνω εξίσου επιβεβλημένη, την άμεση δρομολόγηση ενεργειών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου και του στρατοπέδου Μαθιουδάκη, προκειμένου να φανεί συνεπής και να ανταποκριθεί με πράξεις στην πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Σε όλες τις παραπάνω ενέργειες θέλω να γνωρίζετε ότι θα με βρείτε σύμμαχο και συμπαραστάτη.

 

Με εκτίμηση

Μαρία Αντωνίου

Βουλευτής Καστοριάς

 

περισσότερα
Back to top button