ΕλλάδαΚαστοριά

Εντυπωσιακά αρχοντικά που έγιναν ξενώνες – Το ένα στην Καστοριά

kentriki_arxontiko-vergoulas_edited

Αν είσαι από τους ρομαντικούς σίγουρα θα τα λατρέψεις. Αν πάλι συγκαταλέγεσαι σε εκείνους που απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε υπερσύγχρονα ξενοδοχεία «μεγαθήρια» θα αναθεωρήσεις. Ανακαλύψαμε 11 πανέμορφους ξενώνες από την Καστοριά και τα Γιάννενα, μέχρι την Αρκαδία και την Κρήτη, που στεγάζονται σε επιβλητικά και μεγαλοπρεπή αρχοντικά. Πέτρινα ή νεοκλασικά ξεχωρίζουν για την αριστοκρατική τους αύρα, συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν με έναν ιδανικό τρόπο, ενώ έχουν να σου «αφηγηθούν» και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στα συν, φυσικά, και οι προσεγμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν βασιλιάς!

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

 

Siorra Vittoria Boutique Hotel

Η λάμψη και το μεγαλείο του 19ου αιώνα αναβιώνουν στο 4* Siorra Vittoria Boutique Hotel στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Η πάλαι ποτέ αριστοκρατική βίλα χτίστηκε το 1823 και υπήρξε η κατοικία της οικογένειας του κυρίου Λουκά Μεταξά. Πριν από λίγα χρόνια, τα μέλη της αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναπαλαίωση του επιβλητικού οικήματος με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του τόπου τους και το βάφτισαν με το όνομα της αγαπημένης τους γιαγιάς. Το ξενοδοχείο διαθέτει 9 καλαίσθητα δωμάτια και σουίτες, το καθένα από τα οποία έχει μια ιδιαίτερη ονομασία προερχόμενη από τους προγόνους της οικογενείας Μεταξά. Η βενετσιάνικου τύπου διακόσμηση και οι σύγχρονες παροχές του συντελούν στη δημιουργία ενός ζεστού και εκλεπτυσμένου περιβάλλοντος, που εγγυάται μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

Περισσότερα για το Siorra Vittoria Boutique Hotel

 

Hotel Despotiko, Πήλιο

Σε μια ήσυχη τοποθεσία στο κέντρο της Πορταριάς, με θέα τόσο στο βουνό των Κενταύρων όσο και στον Παγασητικό κόλπο, το Hotel Despotiko προσφέρει υπηρεσίες 4* για να απολαύσεις την εξόρμησή σου στο Πήλιο με τον καλύτερο τρόπο. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο, διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα με μοναδική αισθητική και αρχιτεκτονική. Τα καταλύματά του χωρίζονται σε standard, superior και executive δίκλινα, τρίκλινα και οικογενειακά δωμάτια, καθώς και junior suites. Όλα ξεχωρίζουν για τη φίνα αισθητική, την προσεγμένη διακόσμηση και τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, ενώ 27 από αυτά διαθέτουν και τζάκι για πραγματικά cozy στιγμές.

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες για το Hotel Despotiko

 

Casa Delfino Hotel & Spa, Χανιά

Το Casa Delfino στεγάζεται σε μία κομψή ενετική έπαυλη του 17ου αιώνα, η οποία αναπαλαιώθηκε με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια ως ένα 5* exclusive ξενοδοχείο πολυτελείας. Απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα φινετσάτο καταφύγιο στην καρδιά της γραφικής Παλιάς Πόλης των Χανίων. Τα 24 δωμάτια και σουίτες του αποτελούν ένα εξαίσιο κράμα πολυτέλειας και διακριτικότητας, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες ανέσεις σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα που αποτίει φόρο στη γοητεία της ενετικής εποχής. Tip: Από την ταράτσα του, που διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και υπηρεσία bar, θα έχεις πανοραμική θέα στο πέλαγος, το λιμάνι, την οροσειρά των Λευκών Ορέων και τα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Περισσότερα για το Casa Delfino Hotel & Spa

 

Ξενώνας Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα, Καστοριά

Το Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, τριώροφο κτήριο παραδοσιακής, τοπικής αρχιτεκτονικής του 1857 σε κοντινή απόσταση από το Ντολτσό, την γραφική Παλιά Πόλη της Καστοριάς. Η ονομασία του οφείλεται στον δημιουργό του, κύριο Αλέξιο Βεργούλα, ο οποίος την εποχή που το δημιούργησε ήταν αρχιμάστορας με 132 τεχνίτες, ξακουστός σε όλη την Βαλκανική επικράτεια. Το οίκημα απλώνεται σε 700 τετραγωνικά μέτρα και χαίρει πανοραμικής θέας στην λίμνη της Καστοριάς. Ο σημερινός ιδιοκτήτης το αναπαλαίωσε με σεβασμό στην ιστορία, διατηρώντας σχεδόν ανέπαφα τα όμορφα, παλιά στοιχεία του, δημιουργώντας έναν ξενώνα που εκτός από απολαυστική διαμονή θα σου προσφέρει και ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο. Διαθέτει 12 δωμάτια εξαιρετικής αισθητικής με σύγχρονες ανέσεις που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Info

Αιδήτρας 14, Καστοριά, τηλ. 24670 23415, www.vergoulas.gr

 

Το αρχοντικό της Πέπως, Ναύπακτος

Πολυτελές και cozy, Το αρχοντικό της Πέπως μοιάζει να έχει «ξεπηδήσει» από την εποχή του 1850, την περίοδο της μεγάλης ναυτιλιακής αίγλης καθώς στεγάζεται σε ένα υπέροχο και εντυπωσιακό νεοκλασικό, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ναυπάκτου. Οφείλει την ονομασία του στην Πέπω (Δέσποινα Παντελοπούλου), την τότε ιδιοκτήτριά του, η οποία γεννήθηκε το 1914. Ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής, αποτελείται από τρία μέρη –το κατώγι, το ισόγειο και το επάνω πάτωμα–, ενώ με την ανακαίνισή του προέκυψαν μόλις 7 elegant δωμάτια (τα ονόματά τους είναι εμπνευσμένα από τις απογόνους της Πέπως), με πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο. Παντρεύοντας αρμονικά την πολυτέλεια ενός 5* ξενοδοχείου –φύλλα ασημιού, πολυέλαιοι, φυσικό ξύλο, βυζαντινά πλακόστρωτα δάπεδα, αυθεντικοί πίνακες Τέχνης, πορσελάνες και χειροποίητες δαντέλες– με την ζεστασιά ενός αρχοντικού, αποτελεί σημείο αναφοράς όσον αφορά στη φιλοξενία στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου.

Info

Ιλάρχου Τζαβέλλα 11, Ναύπακτος, τηλ. 26340 38185, www.arxontiko-pepos.gr

 

Boutique Hotel Ploes, Σύρος

Το 5* Boutique Hotel Ploes έχει το προνόμιο να στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα το οποίο αποτέλεσε τον τόπο κατοικίας σπουδαίων οικογενειών του νησιού, λίγα μέτρα από το κέντρο της Ερμούπολης. Απόλυτα ενταγμένο σε ένα άκρως αριστοκρατικό και γοητευτικό σκηνικό, εγγυάται στους επισκέπτες του ατμοσφαιρική διαμονή και παροχές υψηλού επιπέδου. Εδώ θα βρείς 7 εξαιρετικά διακοσμημένα deluxe δίκλινα δωμάτια και ευρύχωρες σουίτες, που θα σε σαγηνεύσουν με τα σπάνια χειροποίητα χαλιά, τα γνήσια βενετσιάνικα φωτιστικά, τα επιλεγμένα είδη art de la table και τις ζωγραφισμένες στο χέρι οροφές τους. Το βλέμμα σου θα τραβήξουν σίγουρα τα αυθεντικά έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο στα δωμάτια όσο και τους κοινόχρηστους χώρους, τα οποία προσδίδουν μια αύρα αρχοντιάς και δίνουν το στίγμα της υψηλής αισθητικής.

Ενημερώσου για το Boutique Hotel Ploes

 

 

Rimondi Boutique Hotel, Ρέθυμνο

Στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, ένα καταφύγιο γαλήνης, ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης σε περιμένει στις εγκαταστάσεις του Rimondi Boutique Hotel, με την αριστοκρατική αύρα της μεσαιωνικής εποχής να είναι διάχυτη σε όλους τους χώρους. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα συνδυάζει την παραδοσιακή κομψότητα με τις σύγχρονες ανέσεις, σε ένα περιβάλλον μοναδικής αρχιτεκτονικής. Χωρισμένο στα Estate Collection και Palazzo Collection, στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτήριο της Ενετοκρατίας που χρονολογείται από το 1200-1600 μ.Χ. –φέρει εμφανείς επιρροές από την περίοδο της Αναγέννησης– και διαθέτει συνολικά 33 χώρους διαμονής (20 δωμάτια και μεζονέτες στο Palazzo Collection και 13 πολυτελείς σουίτες στο Estate Collection) για πραγματικά αξέχαστες στιγμές.

Ενημερώσου για το Rimondi Boutique Hotel

 

Ιππολύτη Luxury Hotel, Ναύπλιο

Το Ιππολύτη Luxury Hotel στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα, το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά και πλέον συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές. Η διακριτική πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει γίνεται εμφανής στην προσεγμένη διακόσμηση σε νεοκλασικό στιλ τόσο στους κοινόχρηστους χώρους του όσο και στα δωμάτια και τις σουίτες. Όλα είναι προσεγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια έτσι ώστε να ζήσεις την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στην όμορφη πόλη της Αργολίδας. Το 4* ξενοδοχείο διαθέτει 19 δωμάτια, γυμναστήριο, εξωτερικό κήπο με πισίνα και υδρομασάζ. Το πλούσιο πρωινό απαρτίζεται από ιδιαίτερα εδέσματα, όπως ομελέτες με σύγκλινο, λουκάνικα, σπιτικές μαρμελάδες και πίτες, τοπικά τυριά και ζυμωτό ψωμί.

Περισσότερα για το Ιππολύτη Luxury Hotel

 

Αρχοντικά Καραμαρλής, Πήλιο

Το πατρικό αρχοντικό της οικογένειας Καραμαρλή στη Μακρινίτσα, που χρονολογείται στο 1700, στεγάζει πλέον το ξενοδοχείο Αρχοντικά Καραμαρλής, το οποίο απέχει 3 χλμ. από την Πορταριά και 6 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες. Το ξενοδοχείο προσφέρει ονειρική διαμονή στους επισκέπτες του και δικαιολογεί στο έπακρο το χαρακτηρισμό αρχοντικό. Η αρχιτεκτονική του επιδεικνύει μεγάλο σεβασμό και αγάπη στην παράδοση με τις πέτρινες αυλές (από όπου το βλέμμα χάνεται στον Παγασητικό κόλπο και το Βόλο), τις βαριές πόρτες και τις πετρόχτιστες σκεπές. Καθένα από τα 15 δωμάτιά του –διακοσμημένα με έργα τέχνης, φωτιστικά από την Ιταλία και αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη– έχει ξεχωριστό στιλ, ενώ όλα αποπνέουν μία διακριτική πολυτέλεια που σίγουρα θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Περισσότερα για τη φιλοσοφία του Αρχοντικά Καραμαρλής

 

Μπελλαίικο, Στεμνίτσα

Παραδοσιακός ξενώνας στην γραφική και πανέμορφη Στεμνίτσα (πάνω από τον κεντρικό της δρόμο) που φιλοξενείται σε ένα παραδοσιακό, πέτρινο στεμνιτσιώτικο σπίτι του 18ου αι. Η διάταξη έχει διατηρηθεί η ίδια με το ανώι (όροφος, όπου παλιά βρισκόταν η σάλα, το χειμωνιάτικο δωμάτιο, η κάμαρη και ο οντάς) και το κατώι (ισόγειο, κυρίως κατώι και το κατώι του γαϊδάρου) να έχουν μετατραπεί στους φιλόξενους χώρους του ξενώνα. Συγκεκριμένα στα 5 δωμάτιά του και το χώρο του καθιστικού όπου σερβίρεται και το πρωινό. Στο Μπελλαίικο η οικογενειακή θαλπωρή και η σπιτική ατμόσφαιρα έχουν την τιμητική τους, κάτι που γίνεται αντιληπτό τόσο από τα κοφτά ασπροσέντονα της γιαγιάς και τις χρωματιστές κουβέρτες του αργαλειού για σκεπάσματα, όσο και από τα χειροποίητα καλούδια του παραδοσιακού πρωινού.

Info

Στεμνίτσα, Αρκαδία, τηλ. 27950 81286, http://mpelleiko.gr

 

Αρχοντικό Αρίστης, Αρίστη

Πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό του περιβάλλον και με ασυναγώνιστο ατού την εκπληκτική τοποθεσία του στο γραφικό χωριό της Αρίστης, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, το Αρχοντικό Αρίστης συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνει να χαθείς στο χωροχρόνο. Φιλοξενείται σε ένα κτήριο του 1800 (γύρω του έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 3 καινούρια κτήρια προσαρμοσμένα στην αισθητική του χωριού) αναστηλωμένο με ιδιαίτερη φροντίδα, στο οποίο έχουν γίνει μόνο οι απαραίτητες αλλαγές, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητά του. Όλοι οι χώροι, ωστόσο, έχουν ενισχυθεί με ανέσεις που θα μετατρέψουν τη διαμονή σου εδώ σε απόλαυση. Στο δυναμικό του συγκαταλέγονται 22 δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ, στεγασμένοι ημιυπαίθριοι χώροι κ.α.

Info

Αρίστη, Ιωάννινα, τηλ. 2653 042210, http://www.arhontiko-aristis.gr

 

 

greekguide.com

 

περισσότερα
Back to top button