Ελλάδα

Τι είπε η 21χρονη συνοδηγός στους αστυνομικούς

 

133480

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα που είχαν οι Αρχές για το ποια κοπέλα ήταν η συνοδηγός του Παντελή Παντελίδη, τη στιγμή του μοιραίου δυστυχήματος. Σύμφωνα με την πρώτη και εξαιρετικά σύντομη κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Τροχαίας η 21χρονη Φρόσω, από το Νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου νοσηλεύεται, ανέφερε πως εκείνη ήταν η συνοδηγός του τραγουδιστή και πως η 30χρονη Μυρσίνη, που τραυματίστηκε βαριά, καθόταν στα πίσω καθίσματα.

Μάλιστα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, όπως και κανείς άλλος και το μόνο που μπόρεσε να πει, σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς εμφάνισε ασθενή μνήμη εξαιτίας του σοκ που βρίσκεται και θα επανεξεταστεί, είναι πως θυμάται τον τραγουδιστή να έχει αναπτύξει ταχύτητα και να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, ακριβώς τη στιγμή που προσπάθησε να πάρει την στροφή.

Οι ζώνες ασφαλείας ήταν κουμπωμένες στις θέσεις τους, περασμένες πίσω από τις πλάτες τους. Η Φρόσω θα επανεξεταστεί αν όχι σήμερα, σίγουρα από βδομάδα, μόλις νιώσει καλύτερα και μόλις η Τροχαία έχει στη διάθεσή της ίσως και μία πρώτη εικόνα από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διαδικασία πραγματογνωμοσύνης στο αυτοκίνητο και η προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, όπως ανέφερε στο News247, αξιωματικός της Τροχαίας, θα είναι μεγάλη χρονικά, θα γίνει με αποστολή στοιχείων στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου και μετά το πέρας της θα κάνει τη δική του πραγματογνωμοσύνη και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Η Τροχαία προσπαθεί πρωτίστως να διαπιστώσει εάν τυχόν υπήρξε βλάβη στο γκάζι ή στο φρένο και τυχόν κόλλησε κάτι από τα δύο.

Η αίσθηση που μέχρι τώρα έχουν οι Αρχές, είναι πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα πριν εισέλθει στην μοιραία στροφή, στην έξοδο από τον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα προς τη Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα. Ακριβή εικόνα μέχρι τώρα για τα χιλιόμετρα που είχαν αναπτυχθεί δεν έχουν ακόμα στην Τροχαία, αλλά έχουν μία βεβαιότητα του εύρους της ταχύτητας, η οποία μπορεί να μην ήταν υπερβολική, όμως ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε όπως όλα δείχνουν να κρατήσει το αυτοκίνητο μέσα στην στροφή.

Μετά το πέρας της διενεργηθείσας νεκροψίας-νεκροτομής του Παντελή Παντελίδη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικό και ιστολογικό έλεγχο, από τα οποία θα διαπιστωθεί ή όχι η τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών από τον οδηγό, τα αποτελέσματα όμως αυτών των εργαστηριακών ελέγχων θα αργήσουν πολύ, όπως συνηθίζεται άλλωστε και πιθανόν να φτάσουν από μερικές εβδομάδες έως και στον έναν μήνα από τώρα, για να γίνουν γνωστά. Η κηδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου.

athensvoice.gr

 

περισσότερα
Back to top button