Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αποκλειστικό: Ελπίδες για την επαναλειτουργία του τρίτου Τμήματος του ΤΕΙ στην Καστοριά!

teiΣε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι ,με ελπίδες επιτυχίας, βρίσκεται το θέμα της ομαλής λειτουργίας των Τμημάτων του ΤΕΙ στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου , το πρώτο Τμήμα του ΤΕΙ στην Καστοριά (λειτούργησε το 1997) το οποίο μετά το περιβόητο “Σχέδιο Αθηνά” του κ. Αρβανιτόπουλου έχει ουσιαστικά αναστείλει την λειτουργία του, δηλαδή δεν δέχεται φοιτητές εδώ και τρία χρόνια και το 2018 ΚΛΕΙΝΕΙ και πάει Γρεβενά, μπορει να ξανά-λειτουργήσει !!!

Πληροφορίες του fouit θέλουν την κα Τελιγιορίδου, την Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, μαζί με την Διοίκηση του Τμήματος και κατόπιν θετικής εισήγησης του Συμβουλίου του ΤΕΙ ως προς την έναρξη λειτουργία του, να προσπαθεί για την ένταξη του στο μηχανογραφικό δελτίο του 2016.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση επιτυχίας , η Καστοριά θα αποκτήσει συν 120 φοιτητές ανά χρόνο, θα διατηρήσει το Εκπαιδευτικό  Προσωπικό της  ώστε να μπορεί να στηρίξει και την λειτουργία  των άλλων δύο Τμημάτων, και  φυσικά τα Μεταπτυχιακά της .

Επίσης το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου είναι το Τμήμα το οποίο μπορεί να στηρίξει, όπως στο παρελθόν, οικονομικές , πολιτικές και διασυνοριακές ανάγκες της  Κοινωνίας  της Καστοριάς.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την έκβαση αυτού του αγώνα στο Υπουργείο Παιδείας και ελπίζουμε , ότι αυτή την φορά, η Καστοριά δεν θα αδικηθεί.

περισσότερα
Back to top button