Ελλάδα

Έκοψαν αιωνόβια πλατάνια και τους επικήρυξαν!

ImageHandlerΔεν δίστασαν να… επικηρύξουν τους δράστες με αμοιβή ύψους 2.000 ευρώ!

Πυρ και μανία έγιναν οι κάτοικοι της κοινότητας του Πόδου στην ορεινή Ναυπακτία, όταν διαπίστωσαν ότι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι είχαν κόψει τα τέσσερα αιωνόβια πλατάνια που στόλιζαν το χωριό τους. Έτσι, δεν δίστασαν να… επικηρύξουν τους δράστες με αμοιβή ύψους 2.000 ευρώ!

Κανείς από τους 67 όλους κι όλους μόνιμους της κοινότητας που βρίσκεται σε υψόμετρο 882 μέτρων στις βόρειες παρυφές της οροσειράς Παπαδιά, δεν αντιλήφθηκε τους δράστες που τεμάχισαν τα τεράστια δέντρα κοντά στην κεντρική πλατεία για να πουλήσουν τα κούτσουρα ως καυσόξυλα. Ωστόσο, όταν έγινε αντιληπτή η κοπή τους, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ποδιωτών αντέδρασαν άμεσα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητούν από όποιον γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από την παράνομη υλοτομία να ενημερώσει άμεσα το Δασαρχείο ή το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, με την υπόσχεση ότι εάν οι πληροφορίες που θα δώσει οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, ο σύλλογος θα του προσφέρει την συγκεκριμένη αμοιβή.

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button