Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Δύο νέες πράξεις για 5.600 ανέργους νέους από την ΕΕΔΕ

OAEDΔύο νέες πράξεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 5.600 άνεργων νέων 18-24 ετών, στις οποίες συνδικαιούχος ορίστηκε η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) από κοινού με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ), εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Οι δράσεις αυτές αφορούν:

AdTech Ad
  • «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής».
  • «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΕ, η πρώτη πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 3.600 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε 13 περιφέρειες της χώρας, στο αντικείμενο των εξαγωγών με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών εξαγωγών. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση σε διαδοχικές φάσεις.

Για την πράξη αυτή η ΕΕΔΕ έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Η δεύτερη πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 2.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, στο αντικείμενο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να ενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον δυναμικό αυτό κλάδο.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση σε διαδοχικές φάσεις.

Για την πράξη αυτή, η ΕΕΔΕ έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος .

Συνοπτικά, σύμφωνα με την ΕΕΔΕ, οι πράξεις αυτές περιλαμβάνουν τις κάτωθι δράσεις :

  • Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων ωφελουμένων και επιχειρήσεων.
  • Εξατομικευμένη συμβουλευτική.
  • Θεωρητική Κατάρτιση διάρκειας 120 ωρών.
  • Πρακτική Άσκηση σε Επιχειρήσεις, διάρκειας 260 ωρών Πιστοποίηση των ωφελουμένων ανά ειδικότητα.

Η ΕΕΔΕ προσκαλεί τις επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης. Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Μητρώο Επιχειρήσεων θα είναι και αυτές που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες πρακτικής άσκησης του έργου, με στόχο την Δημιουργία σχετικού Μητρώου.

Ωστόσο, για να έχουν δυνατότητα συμμετοχής, δεν επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίησή της. Ο αριθμός των ωφελουμένων που τοποθετείται ταυτόχρονα σε επιχείρηση για την πρακτική άσκηση καθορίζεται σε αντιστοιχία με τον αριθμό των απασχολουμένων της επιχείρησης ανά υποκατάστημα και ξεκινά από 100% για επιχειρήσεις έως πέντε εργαζόμενους και μειώνεται σταδιακά μέχρι το 30% για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 418 εργαζόμενους.

Παράλληλα, προσκαλούνται οι δυνητικοί ωφελούμενοι να καταθέσουν αίτηση συμμέτοχής στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες www.exagogiko-eede.gr και www.logistics-eede.gr από την 16η Φεβρουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2016 και ώρα 23:59:59. Σημειώνεται ότι οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1997, να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα και να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλη τέτοια δράση. Οι ωφελούμενοι μετά το πέρας του προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικά ανά ειδικότητα, τα οποία αναγνωρίζονται από τη διεθνή και ελληνική ιδιωτική αγορά.

Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 ευρώ και το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20 ευρώ ανά ώρα. Ανέρχεται, δηλαδή, συνολικά για κάθε ωφελούμενο στο ποσό των 1.471 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλέφωνο 8011125255

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button