ΚαστοριάΠροκηρύξεις

ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους ηλικίας 18 -24 ετών

 kek-dhmoy-kastorias copy

«Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους ηλικίας 18 -24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας»

 

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε επίσημα την υλοποίηση ΝΕΟΥ  προγράμματος με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους ηλικίας 18 -24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Νέους άνεργους γεννημένους από 1/1/1992 έως 31/12/1997 απόφοιτων Υποχρεωτικής – Δευτεροβάθμιας – Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πτυχιούχων Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν τις εξής υπηρεσίες:

  • Εναλλαγή θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα 260 ωρών.
  • Πιστοποίηση προσόντων.

Η συνολική αμοιβή που θα λάβουν οι ωφελούμενοι από την συμμετοχή στις δύο παραπάνω ενέργειες, 1.471,00€.

Η τελική επιλογή  των υποψηφίων θα γίνει από το Υπουργείο Εργασίας , σύμφωνα με το σύνολο των μορίων που θα συγκεντρώσουν, με κριτήρια επιλογής: τους μήνες συνεχόμενης ανεργίας το συνολικό εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό) το επίπεδο εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς, ως το μοναδικό Κ.Ε.Κ. δημόσιου χαρακτήρα στο Νομό Καστοριάς, ανακοινώνει ότι θα  συμμετέχει στην υλοποίηση και του ΝΕΟΥ προγράμματος και  ΚΑΛΕΙ τους ενδιαφερόμενους Νέους να απευθυνθούν άμεσα στο Κ.Ε.Κ. ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και την διαδικασία  υποβολής Αίτησης Συμμετοχής. Περίοδος υποβολής αιτήσεων  17/2/2016 έως 31/3/2016.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από το Κ.Ε.Κ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς  (Αγίας Βαρβάρας 13 δίπλα στο 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς, τηλ. επικοινωνίας 2467025388) κατά τις ώρες 08:30 έως 15:00.

 

  Για την Κοινωφελή Επιχείρηση
  Λίτσκας Διονύσιος

Πρόεδρος

 

περισσότερα
Back to top button