Καστοριά

Σωματεία ιδιοκτητών Ταξί Καστοριάς: ‘’ Ο κ. Πουλιώνης ψεύδεται ‘’

taxi-piatsa-696x522

Στην αντεπίθεση πέρασαν τα Σωματεία των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Καστοριάς θιγόμενα και με το δίκιο τους αφού υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που αποδεικνύει το τι ισχύει και το τι όχι , μετά την καταγγελία της Πέμπτης ( 11/2 ) του Προέδρου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς κ. Στέλιου Πουλιώνη που ‘’ φωτογράφιζε ‘’ τα σωματεία ΤΑΧΙ κάνοντας λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση των Σωματείων από τον Δήμο Καστοριάς εμποδίζοντας το έργο της αιμοδοσίας που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με την κεντρική πιάτσα ΤΑΧΙ, καταθέτοντας στην εφημερίδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ πως ο κ. Πουλιώνης έχει πρόβλημα με τον κλάδο των ΤΑΧΙ και το πρόβλημα που έχει είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Καστοριάς ‘’ Άγιος Χριστόφορος ‘’ κ. Κοσμά Τζέλιου ότι δεν μπορεί να παρκάρει το προσωπικό του όχημα στον χώρο εντός του παρκινγκ κάτι το οποίο είναι παράνομο , για να πραγματοποιεί όποτε θέλει και για όσο χρόνο θέλει τις προσωπικές του δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Καστοριάς.

Η απόφαση που πάρθηκε πριν περίπου δύο χρόνια από την Δημοτική Αρχή του κ. Μανώλη Χατζησυμεωνίδη και ήταν πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Καστοριάς , δηλαδή η μεταφορά της πιάτσας των Ραδιοταξί από την οδό Αθανασίου Διάκου και την οποία απόφαση είχαν χαιρετίσει και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονταν στην υπόθεση για να λυθεί επιτέλους ένα χρόνιο πρόβλημα κυκλοφοριακό που ταλάνιζε την περιοχή, σύμφωνα με τον κ. Τζέλιο είναι ξεκάθαρη για το τι δικαιούνται οι οδηγοί των Ταξί και τι οι υπόλοιποι Σύλλογοι που στεγάζονται στον ίδιο χώρο ‘’ Ο κ. Πουλιώνης ψεύδεται με όλα αυτά που λέει ότι παρεμποδίζουμε την αιμοδοσία ή παρεμποδίζουμε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που θα γίνει εκεί… όλα είναι ένα ψέμα. Ποτέ δεν φέραμε αντίρρηση να έρθει στο χώρο ένα αυτοκίνητο είτε της ΕΤΑΚ , είτε της αιμοδοσίας , είτε της Βοήθεια στο Σπίτι και να κάνουμε φασαρία. Το πρόβλημα που έχει ο κ. Πουλιώνης και το δικό μας βέβαια είναι το αμάξι του το ιδιωτικό το οποίο χρησιμοποιεί για τις δικές του ανάγκες και όχι αυτοκίνητο του Συλλόγου , το οποίο έρχεται και το παρκάρει αυθαίρετα όπου βρει , το κλειδώνει για όσες ώρες θέλει με αποτέλεσμα εμείς να μην μπορούμε να δουλέψουμε. ‘’

 

‘’ Ο Κ. Πουλιώνης αποτελεί εξαίρεση του κανόνα ‘’

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 306/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς την οποία και επισυνάπτουμε παρακάτω, έχουν παραχωρηθεί προς χρήση τέσσερις θέσεις στάθμευσης για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, στον κλειστό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αθανασίου Διάκου, μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου. Η απόφαση αυτή τηρείται και εφαρμόζεται κανονικά σύμφωνα και με τη νυν Δημοτική Αρχή που έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς την Τροχαία Καστοριάς , με τον κ. Πουλιώνη σύμφωνα με τον πρόεδρο του ‘’ Αγίου Χριστόφορου ‘’ κ. Τζέλιο να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα παρκάροντας όποτε θέλει, όπου θέλει και για όσο θέλει ο ίδιος πάντα με το ιδιωτικό του όχημα ‘’ Με τον προηγούμενο πρόεδρο που ήταν στην αιμοδοσία δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα ο άνθρωπος καταλάβαινε ούτε μας παρεμπόδιζε ούτε τον ενοχλήσαμε ποτέ. Ο κ. Πουλιώνης όμως προσωπική μου άποψη, αλλά και όλων των συναδέλφων μου είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το ΙΧ του . Δεν το βγάζει εκτός παρκινγκ για να μη πληρώσει όπως όλοι οι συνδημότες του, που όπως λέει υπάρχει έργο της αιμοδοσίας κάτι που δεν το αμφισβητεί κανένας μας για τους συμπολίτες μας και τον παρεμποδίζουμε εμείς….αυτός όμως είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Δεν θέλει μάλλον να πληρώσει πάρκινγκ , δεν μπορεί να βρει, δεν ξέρω τι θέλει και το φέρνει μέσα στο χώρο μας. Αυτό το θεωρούμε λάθος για αυτό και μία μέρα καλέσαμε την Τροχαία Καστοριάς μετά από πάρα πολλές παρατηρήσεις που του κάναμε και η Τροχαία όπως όφειλε έκανε τη δουλειά της βάσει νόμου του πήρε τις πινακίδες γιατί ήταν παράνομα παρκαρισμένο. ‘’

Κλείνοντας, ο κ. Κοσμάς Τζέλιος επανέλαβε ότι όλα αυτά που κατήγγειλε ο κ. Στέλιος Πουλιώνης είναι ψέματα και ανέφερε ότι όχι μόνο σαν οδηγοί ταξί δεν εμποδίζουμε κανέναν ούτε το πράξαμε ποτέ αλλά είμαστε δίπλα σε εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος κάτι που έχει φανεί και κατά το παρελθόν με την παραχώρηση του χώρου για δύο ολόκληρες ημέρες σε ειδικό ιατρικό συνεργείο που είχε επισκεφτεί τον Νομό μας ‘’Όλα όσα γράφει στην καταγγελία είναι ψεύδη. Εμείς ουδέποτε ως κλάδος ταξί έχουμε παρεμποδίσει κανέναν κάτι που το αποδεικνύει και η παραχώρηση του χώρου μας για δύο ημέρες σε ειδικό συνεργείο πριν λίγο καιρό το οποίο είχε έρθει στην πόλη της Καστοριάς για ιατρικούς λόγους. Ήμασταν απόλυτα συνεργάσιμοι. ‘’

 

 

Η απόφαση υπ’ αριθμόν 306/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 39709/22-10-13

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ. 17/2013 τακτική συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Στην Καστοριά και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 10η Οκτωβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 7.00μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο, συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση ύστερα από την αριθμ. πρωτ: 37243/4-10-13 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους Δημοτικούς Συμβούλους (άρθρο 67 , 68 και 69 του Δ.Κ.Κ. του N.3852/2010) για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 41 Δημοτικών Συμβούλων ήταν:

Α. Από τους Δημοτικούς Συμβούλους: ΠΑΡΟΝΤΕΣ: 1) Στεργίου Δημήτριος Πρόεδρος Δ.Σ., 2) Φουλιράς Στυλιανός Αντ/δρος Δ.Σ., 3) Παπαϊωαννίδης Παναγιώτης Γραμ. Δ.Σ., 4) Παρχαρίδης Χρήστος, Αντ/ρχος, 5) Θεοδοσόπουλος Ιάκωβος, Αντ/ρχος, 6) Κενανίδης Παύλος, Αντ/ρχος, 7) Πολυγιάννης Τρύφων Αντ/ρχος, 8) Γεωργοσοπούλου – Μισκία Ειρήνη Αντ/ρχος, 9)Τόσκος Πέτρος, Αντ/ρχος, 10) Τσαϊρίδης Αλέξανδρος, Αντ/ρχος, 11) Υφαντίδης Δαμιανός, 12) Μυλωνάς Θεόδωρος, 13) Στούμπας Αντώνιος, 14) Πετκανάς Γεώργιος, 15) Αλβανού Ιωάννα, 16) Ιωαννίδης Ηρακλής, 17) Καπρής Δημήτριος, 18)Σέτκος Γεώργιος, 19) Μπάσιος Κωνσταντίνος, 20) Σιάββας Δημήτριος, 21) Κυζάκης Κωνσταντίνος, 22) Καραπατσακίδης Νικόλαος, 23) Κοσμάς – Νικολάου Θωμάς. 24) Μοσχίδου – Κυριακίδου Πηνελόπη, 25) Βασιλειάδη – Παπαγιάννη Ελένη, 26) Ζήσης Θεόδωρος, 27) Καραμανίδης Νικόλαος, 28) Καραϊσκος Βασίλειος 29) Ζέγας Λεωνίδας. ΑΠΟΝΤΕΣ: 1) Τζιώτζης Αθανάσιος, 2) Τσακλίδης Χρήστος, 3) Κορεντσίδου Εριφίλη, 4) Τομτζίδου Σοφία, 5) Τσίκος Παναγιώτης, 6) Λιάντσης Κωνσταντίνος, 7) Αποστολίδης Ηλίας, 8)Τέρψης Αθανάσιος, 9) Εγγλέζος Λάζαρος, 10) Καραμήτρος Γρηγόριος, 11) Παύλου Ζαχαρίας, 12)Κοντόπουλος Κωνσταντίνος.

Β. Από τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:     1)

Παπανικολάου Αναστάσιος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μανιάκων, 2) Ζυπίδης Ιωάννης, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας.

ΑΠΟΝΤΕΣ: 1) Καραταγλίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς.

Γ. Από τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων: ΠΑΡΟΝΤΕΣ: 1) Καφφές Στέφανος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βασιλειάδας, 2) Γκριζής Νικόλαος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δισπηλιού, 3) Σαββίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου, 4) Ευαγγελίδης Σταύρος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κορησού, 5) Θεοδωρίδης Παναγιώτης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κορομηλέας. 6) Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Οινόης, 7) Πιπερίδης Ορέστης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πενταβρύσου, 8) Μανώλης Θεόδωρος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Τσάκωνης, 9) Νικολάου Νικόλαος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Χιλιοδένδρου.

ΑΠΟΝΤΕΣ: 1) Τσιλίδης Ηλίας Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίας Κυριακής, 2) Σαραμπΐνας Τρύφων, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γάβρου, 3) Δούκας Δημήτριος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δενδροχωρίου, 4) Κάκκος Νικόλαος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ιεροπηγής, 5) Πατσίκας Χρήστος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας, 6) Παπαλέξης Γεώργιος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεύκης, 7) Σαββουλίδου Ελισάβετ, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Διθιάς, 8) Γαβαλίδου Ειρήνη, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μαυροχωρίου, 9) Μουχαρέμης Πέτρος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μελισσοτόπου,ΙΟ) Αναστασιάδης Νικόλαος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης, 11) Πέτρου Αθανάσιος Πρόεδρος Τοπικής Τοπικής Κοινότητας Πολυκάρπης, 12)Παπαθωμάς Σωτήριος Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Τοιχιού.

Δ) Από τους Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:    1) Μπότσαρης Βασίλειος, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας

Μακροχωρίου, 2) Μάρκου Εμμανουήλ, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Οξυάς, 3) Νώτης Δημήτριος, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Σιδηροχωρίου.

ΑΠΟΝΤΕΣ: 1) Τουμανίδης Χρήστος, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αντωνίου, 2) Βλάχος Ιωάννης, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Αυγής, 3) Μπαρμπαλιού Φωτεινή, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Βυσσινέας, 4) Ράπκος Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Κρανιώνας, 5)Ιωαννίδου Ιωάννα Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Μαυροκάμπου, 6) Καντζάκης Ιωάννης εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Μελά, 7) Ιωαννίδης Ιορδάνης, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Ομορφοκκλησιάς, 8) Κύρου Νικόλαος, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Πολυκέρασου, 9) Σιδηρόπουλος Απόστολος, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Πτεριάς, 10) Αρβανίτη Σταυρούλα, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Χαλάρων.

ΠΑΡΩΝ : Ο Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Α. Στεφάνή, υπάλληλος του Δήμου Καστοριάς, για την τήρηση των πρακτικών.

Ο Πρόεδρος ύστερα από την διαπίστωση της απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε ως εξής τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΘΕΜΑ 7° : «Λήψη απόφασης για την μετατόπιση ή μη της 1η? πιάτσας των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Καστοριάς.»

Αριθμός Απόφασης: 306/13

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, την υπ’αριθμ. 32/13 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας, με θέμα: «Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την μετατόπιση της 1ης και 2ης πιάτσας των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Καστοριάς», η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα έθεσε υπόψη των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

α) την με αριθ. πρωτ. 237/09-04-2013 αίτηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Καστοριάς με θέμα: «Χώρος στάθμευσης ΤΑΞΙ (πιάτσα)», με συνημμένο σκαρίφημα, με την οποία προτείνουν να τους παραχωρηθεί ο δημοτικός χώρος στάθμευσης έμπροσθεν του κτιρίου της Τουριστικής Υπηρεσίας του Δήμου και αυτοί να παραχωρήσουν την 2η πιάτσα και το μεγαλύτερο μέρος από την 1η (εκτός των τεσσάρων πρώτων θέσεων) ως χώρο στάθμευσης για τα Ι.Χ., τους προμηθευτές και γενικά για κάθε όχημα που θέλει να σταθμεύσει. Επίσης δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν να καλύψουν τα έξοδα διάνοιξης πεζοδρομίου για την έξοδο των ΤΑΞΙ προς την πιάτσα.

β) την υπ’ αριθ. 30/2013 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, το συμβούλιο της οποίας γνωμοδοτεί θετικά σχετικά με την μεταφορά της Ι1^ και 2′ πιάτσας ΤΑΞΙ από την οδό Αθανασίου Διάκου εντός του δημοτικού χώρου στάθμευσης, έμπροσθεν του κτιρίου της Τουριστικής Υπηρεσίας του Δήμου και την παραμονή τεσσάρων (4) θέσεων επί της οδού Αθανασίου Διάκου, τα δε έξοδα να καλυφθούν από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Καστοριάς.

γ) την σχετική με το θέμα εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την οποία προτείνονται:

«Η μεταφορά των θέσεων στάθμευσης των οχημάτων από τον κλειστό χώρο στάθμευσης στην οδό Αθ. Διάκου εκατέρωθεν ως εξής:

  • Από την πλευρά των κτιρίων (στα αριστερά ως προς την φορά της κίνησης) δεκατρείς θέσεις στάθμευσης
  • Από την πλευρά του χώρου στάθμευσης (στα δεξιά ως προς τη φορά κίνησης) επτά θέσεις στάθμευσης.

Η μεταφορά των θέσεων στάθμευσης των ΤΑΞΙ από την οδό Αθ. Διάκου ως εξής:

  • Στον κλειστό χώρο στάθμευσης οχημάτων (από ΚΤΕΛ έως κτίριο Τουρισμού Δήμου Καστοριάς)
  • Παραμένουν στην οδό Αθ. Διάκου τέσσερις θέσεις (στα δεξιά ως προς τη φορά κίνησης) με αφετηρία της πιάτσας στην συμβολή με την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου
  • Η πρόσβαση των ΤΑΞΙ από τον χώρο στάθμευσης προς την αφετηρία θα γίνει μέσω λοξής απότμησης του πεζοδρομίου στα δεξιά της οδού Αθ. Διάκου
  • Στον χώρο στάθμευσης θα παραμείνουν θέσεις από τέσσερις έως επτά (ο ακριβής αριθμός θα πρέπει να περιληφθεί στην απόφαση) για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Αιμοδοσία κ.λ.π. που θα χωροθετηθούν στην είσοδο του χώρου στάθμευσης (από την μία πλευρά ή εναλλακτικά εκατέρωθεν του χώρου). Επίσης οχήματα του δήμου με μεγάλο μήκος (λεωφορείο μικρό, φορτηγάκι κ.λπ.) καλό θα είναι να μεταφερθούν σε άλλο χώρο στάθμευσης. (Συνημμένα επισυνάπτεται σχέδιο διαμόρφωσης).»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να αποφασίσει σχετικά.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού έλαβε υπόψη όλα τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση

αποφασίζει κατά πλειοψηφία

Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη μετατόπιση της 1η» και 2′u πιάτσας των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Καστοριάς, σύμφωνα με την περιγραφή στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και το συνημμένο σε αυτήν σχέδιο διαρρύθμισης.

Εισηγείται οι θέσεις στάθμευσης στον κλειστό χώρο για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Αιμοδοσία κ.λπ. να είναι τέσσερις, τα δε οχήματα του δήμου με μεγάλο μήκος (λεωφορείο μικρό, φορτηγάκι κ.λπ.) να μεταφερθούν σε άλλο χώρο στάθμευσης.

Γίνεται μνεία ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καπρής Δημήτριος δήλωσε παρόν.» Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το ΔΣ μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του ΔΚΚ αποφασίζει κατά πλειοψηφία

Γνωμοδοτεί θετικά στη μετατόπιση της 1ης και 2ης πιάτσας των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Καστοριάς, σύμφωνα με την περιγραφή στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και το συνημμένο σε αυτήν σχέδιο διαρρύθμισης.

Εισηγείται οι θέσεις στάθμευσης στον κλειστό χώρο για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Αιμοδοσία κ.λπ. να είναι τέσσερις, τα δε οχήματα του δήμου με μεγάλο μήκος (λεωφορείο μικρό, φορτηγάκι κ.λπ.) να μεταφερθούν σε άλλο χώρο στάθμευσης.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη λήψη της παρούσας απόφασης, μειοψήφησε ο Δ.Σ. Δημ. Καπρής, ο οποίος κατέθεσε την παρακάτω έγγραφη μειοψηφία:

«Με μεγάλο σεβασμό στον δοκιμαζόμενο κλάδο των ταξί οι οποίοι καθημερινά παλεύουν για το μεροκάματο και θεωρώντας δεδομένη την απόφαση για μετακίνησή τους εντός του παρκινγκ θέλω να εκφράσω μια διαφορετική άποψη.

Βλέποντας το θέμα από τη δική μου οπτική. Δεν θεωρώ πως με αυτή τη μετακίνηση θα αυξηθεί η πελατεία τους ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν σημαντικά οι δημοτικές θέσεις παρκινγκ εις βάρος των μονίμων κατοίκων, των επαγγελματιών – καταστηματαρχών, των εθελοντών αιμοδοτών και γενικά όλων των πολιτών που κατέχουν αυτοκίνητο.

Επίσης θεωρώ πως θα δυσκολέψει η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Καστοριάς καθώς θα στερούνται την στάση – στάθμευση εντός του παρκινγκ για να κάνουν τις δουλειές τους στην γύρω περιοχή είτε για να εξυπηρετηθούν από τα ΚΤΕΛ. Το αποτέλεσμα θα είναι είτε να παρκάρουν αρκετά μακριά από την περιοχή είτε να σταματούν με αλάρμ επί της Αρ. Διάκου , είτε να κάνουν γύρες μέχρι να βρουν θέση στάθμευσης με αποτέλεσμα να υπάρχει εντονότερη η κυκλοφοριακή φόρτιση της περιοχής.»

Μετά τη λήψη της παρούσας απόφαση προσήλθε ο Δ.Σ. Θ. Μυλωνάς.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό: 306/13

Αφού συντάχθηκε κι αναγνώσθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται όπως ακολουθεί:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ.Στεργίου

 

orizontespress.gr

περισσότερα
Back to top button