Καστοριά

Μεγαλύτερη των προσδοκιών η προσέλευση στο αντάμωμα της Λαϊκής Ενότητας Καστοριάς (φωτογραφίες)

99f0a18506293c6cbf4d08bef9f4126c_XL

Χαιρετισμός στην συνάντηση  εκ μέρους της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Καστοριάς, από τον Λιούζα Στέφανο

 Για την δημοκρατία και την πολιτική

  (Με) ποια Αριστερά λοιπόν;  

Αναρωτιόμαστε όσοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ηττηθήκαμε από το παλιό που είχε και αριστερή ταμπέλα. Ήμασταν βέβαια και εμείς μέσα του.

Είναι ζητούμενα άμεσα: Η συγκρότηση και λειτουργία πολιτικού υποκειμένου(κόμματος, μετώπου), που θα αναμετρηθεί με τα ζητήματα δημοκρατίας, την υποτίμηση των διαδικασιών, την πρωτοβουλία της βάσης, τους μηχανισμούς, την συλλογικότητα.  Θα τροφοδοτείται διαρκώς από την ανάγκη εμβάθυνσης της δημοκρατίας.

Το συλλογικό πολιτικό υποκείμενο θα αποτελεί εργαστήριο διαρκούς πολιτικού πειραματισμού, πολιτιστική διαδικασία , παραγωγό πολιτικής, ειδικά σε καιρούς σαν τους σημερινούς, που οι δυνατότητες αλλά και οι κίνδυνοι διογκώνονται, που η ελπίδα για κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές εναλλάσσεται με απογοητεύσεις (όπως τις ζούμε σήμερα με το δράμα  της προηγούμενης χρονιάς και την  εκδοχή της σημερινής κυβερνώσας μνημονιακής Αριστεράς )

Η πολιτική δράση λοιπόν ως συνείδηση αγώνα και ζωής για ένα καλύτερο μέλλον που όμως είναι και καλύτερο παρόν, μας αφορά όλους (όχι ελίτ και «ειδικούς» της εξουσίας μόνο)

Στο μέτωπο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αλλά και σε άλλες προσπάθειες ανασυγκρότησης αυτά είναι ανοικτά ζητήματα προβληματισμού και δράσης.

Ο καπνός στο μαύρο φόντο της πρόσκλησης μας ίσως προέρχεται από τα αποκαΐδια  μιας πολύχρονης και πολύ μεγάλης διαδρομής μας  στην Αριστερά. Δύσκολο να επανέλθουμε; Ίσως. Ίσως όμως ο καπνός να είναι ενός τσιγάρου ανάπαυλα. Η κοινωνική μάχη  και διεργασίες, έχουν πάντα εκπλήξεις…

Καλή χρονιά και ψηλά την σημαία των αγώνων

lae kastorias antamoma

sentra.com.gr

 

περισσότερα
Back to top button