ΑγροτικάΚαστοριά

Όχι της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην πρόσκληση των αγροτών για δημόσιο διάλογο

teligioridouolumpia

Προς Συντονιστικό Αγροτών μπλόκου Καστοριάς.

Το Σάββατο 23-01-2016 συναντηθήκαμε στο πολιτικό μου γραφείο με το συντονιστικό σας όργανο. Θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα. Μετά την συγκεκριμένη συνάντηση μετέφερα, ως όφειλα, προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όλες τις προτάσεις σας, εκφράζοντας και η ίδια την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας αλλά και την χώρα γενικότερα.

Όσον αφορά την πρόσκληση σας για ένα διάλογο, σε τοπικό επίπεδο Καστοριάς, νομίζω πως αυτός θα είναι αποσπασματικός και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα αλλά αφορά το σύνολο των αγροτών της χώρας.

Να σας θυμίσω πως ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Α. Τσίπρας έχει απευθύνει εδώ και καιρό πρόσκληση στους αγρότες να συζητήσουν μαζί του, το προσχέδιο, σε έναν ειλικρινή διάλογο, για το ασφαλιστικό αλλά και για το μέλλον του ΟΓΑ. Να σας θυμίσω επίσης πως υπήρξε πρόσκληση στα αγροτικά μπλόκα από την διακομματική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για διάλογο στη Βουλή την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου στην οποία δεν ανταποκριθήκατε. Θεωρώ λοιπόν πως ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν για να υπάρξει η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του τελικού σχεδίου για το ασφαλιστικό των αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε νέες προτάσεις σαν συντονιστικό όργανο σε τοπικό επίπεδο ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, δεσμεύομαι να τις παραλάβω και να τις προωθήσω στα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος θα σας πρότεινα όποτε εσείς κρίνεται αναγκαίο, με θέμα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του πρωτογενή τομέα στον νομό Καστοριάς, να παλέψουμε μαζί ενάντια στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας και να συναποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας , για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς

περισσότερα
Back to top button