Ελλάδα

Μαθητές του 3ου δημοτικού Μουδανιών, έφτιαξαν τον δικό τους «τοίχο της καλοσύνης»

toixos-kalosynis-dinfo-1

«Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Οι μαθητές του 3ουδημοτικού σχολείου

 Νέων Μουδανιών, στην Χαλκιδική έφτιαξαν τον «τοίχο τηςκαλοσύνης», βάζοντας φαγητό και ρούχα για να στηρίξουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Ιράν, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο .  Στη χώρα μας η  δράση «Τοίχος της Καλοσύνης» άρχισε επισήμως στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στο facebook, από μια παρέα στη Λάρισα. Πλέον εξαπλώνεται σε πολλές πόλεις. Κοζάνη,  Βόλος, Κόρινθος, Ηράκλειο, Αθήνα.

Πρόκειται για μια απλή, απλούστατη μα πολύ πρακτική ιδέα. Πολίτες μεμονωμένοι από τις πόλεις αυτές που τους περισσεύει φαγητό ή ρούχα και θέλουν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν μέσα στο δρόμο , το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία των πόλεων. Καθαριότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμός σ΄ αυτόν που πεινάει.

Για τη δράση του αυτή το 3ο δημοτικό σχολείο Νέων Μουδανιών αναφέρει:

» Η σχολική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών συνεχίζοντας τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τις οποίες διακρίνεται το σχολείο και επιδιώκοντας να καλλιεργήσει στους μαθητές πνεύμα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, εγκαινιάζει από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου τη λειτουργία του δικού της «Τοίχου της καλοσύνης».

«Σε επιλεγμένο σημείο του σχολείου, το οποίο επισημαίνεται ευκρινώς από σχετική πινακίδα, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της πόλης μας θα μπορούν να αφήνουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό τους συμπολίτες μας που τα χρειάζονται αλλά αδυνατούν να τα αποκτήσουν.  Πιστεύοντας ότι η ευόδωση της σχολικής μας πρωτοβουλίας δε χρειάζεται τίποτε περισσότερο από ανθρώπους που να θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους ανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν, ευελπιστούμε στην θετική υποδοχή της προσπάθειας από τους συμπολίτες μας», καταλήγουν οι μαθητές του σχολείου.

 

 

presspublica.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button