ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Καστοριά: Τα μπλόκα σήμερα Πέμπτη 11/2

agrotesmploko

Παραμένουν στα μπλόκα τους και οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνεχίζεται το κλείσιμο των δρόμων

Άργος Ορεστικό: 12:00 – 13:30 και 16:30 – 18:00

Οι αγρότες  του μπλόκου του Πολυμύλου  αποφάσισαν σήμερα Πέμπτη να μην κλείσουν το τμήμα αυτό της Εγνατίας Οδού, αλλά να μεταβούν στη γέφυρα των Σερβίων, επί της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας, την οποία και θα αποκλείσουν από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Μέχρι  τις 3 το μεσημέρι κλειστεί  επίσης σήμερα η Εγνατία οδός στον ανατολικό κόμβο της πόλης των Γρεβενών, όπως και η παλαιά Εθνική Οδός Γρεβενών-Κοζάνης, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται ως επί το πλείστον μέσω της επαρχιακής οδού Πόρου-Κνίδης-Αιανής-Κοζάνης και το αντίθετο.

Ακόμη από τις  12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα θα κλείσει κατά διαστήματα ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, στο ύψος του κόμβου του της Νεάπολης Κοζάνης, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων.

Παράσταση διαμαρτυρίας με «βαφτίσια» πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη αγρότες στο Τελωνείο Καστοριάς στο Δισπηλιό. Οι αγρότες  «βάφτισαν» εισαγόμενα φασόλια και μήλα  Ελληνικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, όπως τόνισαν. Οι αγρότες με τρακτέρ από το μπλόκο, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Άργους Ορεστικού, μετέβησαν στο Τελωνείο και το απέκλεισαν συμβολικά για 2 ώρες.

Σήμερα Πέμπτη,  έχει προγραμματιστεί από την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Καστοριάς, εθελοντική αιμοδοσία στη βιβλιοθήκη του Άργους Ορεστικού.

Στις 12 το μεσημέρι λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Φλώρινας –Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Αντιγόνου, με τους αγρότες να αποφασίζουν στη συνέχεια, την επόμενη κίνηση.

Από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ κλειστός είναι ο δρόμος για το τελωνείο της Νίκης, ενώ στο μπλόκο στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής ο δρόμος θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Οι πολίτες που κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη πρέπει να γνωρίζουν ότι καθημερινά 12 με 2 το μεσημέρι κλίνει ο κόμβος στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ κατά διαστήματα παραμένουν κλειστά τα διόδια των Μαλγάρων, ο κόμβος της Χαλκηδόνας αλλά και το Νισέλη Αλεξάνδρειας στο ρεύμα προς Κοζάνη, ενώ εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία διοχετεύεται μέσω Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου προς τη Θεσσαλονίκη. Μπλόκα αγροτών υπάρχουν όμως και στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας προς την Δυτική Μακεδονία όπου υπάρχουν τρακτέρ στη διασταύρωση Άρνισσας,

 

ert.gr

 

περισσότερα
Back to top button