Καστοριά

Καστοριά: Ανάσα ζωής η αιμοδοσία των εκπαιδευτικών (ρεπορτάζ)

IMG_1001

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μία κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων όσοι χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Δυστυχώς όμως την έλλειψη αυτή την αντιλαμβανόμαστε όλοι, όταν εμείς οι ίδιοι ή οι κοντινοί μας άνθρωποι το χρειαστούν! Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

 

Έκφραση κοινωνικής δράσης και συνεισφοράς του κλάδου των εκπαιδευτικών

  Με σκοπό τη συγκέντρωση αίματος για το συμπάσχοντα συνάνθρωπό μας, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Καστοριάς, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, συνδιοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη, στα γραφεία του συλλόγου εθελοντική αιμοδοσία. Αξίζει να αναφερθεί, ότι πήραν μέρος αρκετοί συμπολίτες μας εκπαιδευτικοί  οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου, συνδράμοντας έτσι στο κοινωνικό έργο που επιτελεί o σύλλογος στα δρώμενα της ακριτικής μας περιοχής.

Ήταν μια έκφραση κοινωνικής δράσης και συνεισφοράς του κλάδου των εκπαιδευτικών, τιμώντας παράλληλα και την εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και των Επιστημών.

 

Μεγάλη η προσέλευση των καθηγητών

  Την ικανοποίηση του εξέφρασε για την επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Στέλιος Πουλίωνης .«Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς και όπως βλέπετε η προσέλευση των εκπαιδευτικών ήταν πολύ μεγάλη. Ελπίζουμε ότι αυτήν μας την προσπάθεια θα την επαναλάβουμε αρκετές φορές, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά και να εφοδιαστεί το νοσοκομείο της Καστοριάς με αίμα, το οποίο θα χρειαστεί στη διάρκεια αυτής της χρονιάς», δήλωσε ο πρόεδρος.

 

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

περισσότερα
Back to top button