Ελλάδα

Κάθε βραδιά, να κοιμάσαι αριστερά, κάνει καλό

leftsidesleep
Να γιατί πρέπει να κοιμάσαι πάντα από τ’ αριστερά. Βελτιώνει την υγεία περισσότερο από το να κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά

Adtech AdΌλοι γνωρίζουμε πως η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου μας είναι κρίσιμα στοιχεία για την υγεία μας.

AdTech AdΕίναι γνωστό από την αρχαία παράδοση στην ασιατική ιατρική, καθώς και από την ινδική εναλλακτική ιατρική, ότι το να κοιμάται κανείς στην αριστερή πλευρά του σώματός του, είναι καλύτερο απ’ ό,τι στην δεξιά. Νέες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τώρα πως όταν κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά του σώματος σου, κάνεις καλό στη λειτουργία των οργάνων σου.

Κοινώς, ο ύπνος από “τ’ αριστερά”, κάνει καλό στην υγεία σε βάθος χρόνου.

Συνοπτικά, ο ύπνος από την αριστερή πλευρά διευκολύνει την πέψη, κάνει καλό στην πλάτη μας και διευκολύνει και τη λειτουργία της καρδιάς.

Αναλυτικότερα:

Κάνει καλό στο λεμφικό σύστημα

Η αριστερή πλευρά είναι η κυρίαρχη πλευρά όσον αφορά το λεμφικό σύστημα. Το λεμφικό υγρό μεταφέρει πρωτεΐνες, γλυκόζη και άλλες ουσίες που βοηθούν το μεταβολισμό, έτσι ώστε όλα τα απόβλητα από το σύστημα να μπορούν να καθαριστούν από τους λεμφαδένες και έπειτα να περάσουν προς την καρδιά. Με το να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά, βοηθάτε αυτήν τη διαδικασία απομάκρυνσης όλων των απορριμμάτων από τον οργανισμό σας.

Νικάει τις “καούρες”

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την τοποθεσία του στομάχου στην κοιλιά μας. Ο τρόπος που η κοιλότητα του στομάχου μας βρίσκεται προς την αριστερή πλευρά του σώματός μας, επηρεάζει το αν και κατά πόσον θα έχουμε συμπτώματα καούρας, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Με τον ύπνο από τα δεξιά, είναι πιο εύκολο για τα γαστρικά υγρά να ανέβουν προς τον οισοφάγο.

Επίσης, έχουμε καλύτερη πέψη. Ο ύπνος από τ’ αριστερά είναι ένας τρόπος για την καλύτερη διοχέτευση των γαστρικών υγρών και την πιο εύκολη έκκριση των παγκρεατικών ενζύμων. Έτσι βοηθάει να γίνει η πέψη αργά και σταθερά αντί αντί να γίνει γρήγορα, όπως συχνά συμβαίνει όταν κοιμόμαστε στην δεξιά πλευρά.

Για την υγεία της καρδιάς

Το 80% της καρδιάς βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος και με το να κοιμόμαστε απλώς  στην αριστερή πλευρά, θα ευεργετήσουμε την υγεία της με αυτόν τον απλό και φυσικό τρόπο. Η αορτή αφήνει την καρδιά σχηματίζοντας ένα τόξο προς τα αριστερά προκειμένου να φτάσει στην κοιλιά. Εάν κοιμόμαστε σε αυτήν την πλευρά, την αριστερή δηλαδή, η καρδιά μας θα δουλεύει πιο εύκολα και καλύτερα, αντλώντας το αίμα ευκολότερα.

Κάνει καλό στην πλάτη

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη μπορεί να ωφεληθούν όταν κοιμούνται από την αριστερή πλευρά του κορμιού τους. Με το να κοιμάται κανείς από τ’ αριστερά, μειώνει την πίεση στην σπονδυλική στήλη. Το άτομο αισθάνεται πιο άνετα και σίγουρα, κοιμάται με μικρότερη πίεση.

Για την υγεία της σπλήνας

Η σπλήνα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος. Αυτό το όργανο αποτελεί εξίσου ένα βασικό μέρος του λεμφικού συστήματος, όντας απαραίτητο για το φιλτράρισμα του αίματος και την εκτέλεση της επαρκούς λειτουργίας του λεμφικού συστήματος. Αν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά του σώματος μας, βοηθάμε τα υγρά μας να πάνε απευθείας στην σπλήνα κατά έναν απλούστερο τρόπο, ευνοώντας την φυσική αίσθηση της βαρύτητας στο σώμα μας.

Λιγότερη γκρίνια

Νέα έρευνα δείχνει επίσης ότι η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγει κανείς στον ύπνο δείχνει και την τυχόν τάση του για γκρίνια και απαισιοδοξία. Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου, που διενέργησαν την έρευνα για λογαριασμό βρετανικής εταιρίας στρωμάτων, διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι σε σύγκριση με όσους επιλέγουν την αριστερή.

Επίσης, είναι πιο πιθανό να σιχαίνονται τη δουλειά τους και 7% πιο γκρινιάρηδες κατά το πρωινό ξύπνημα σε σύγκριση με τους λάτρεις της αριστερής πλευράς του κρεβατιού, οι οποίοι είναι 10% πιο πιθανό να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο στη ζωή τους και 8% πιο πιθανό να αγαπούν τη δουλειά τους.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων έδειξε ακόμη ότι οι μοναχικοί άνθρωποι προτιμούν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά, ενώ όσοι έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο βολεύονται καλύτερα στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού.

 

news247.gr

περισσότερα
Back to top button