Καστοριά

Μήνυμα της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Στέλλας Τέγου

tegouΑγαπητοί Συνάδελφοι, Συνεργάτες, Γονείς και Μαθητές,

Με την Υπουργική Απόφαση (αρ. πρωτ. Φ353.1/11/14769/Ε3/29-01-2016) τοποθέτησης των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η διαδικασία επιλογής τους.

Η ίδια Υπουργική Απόφαση σηματοδοτεί τη λήξη μιας θητείας και την έναρξη μιας νέας θητείας Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Σε τοπικό επίπεδο, αυτές οι δύο καταστάσεις, λήξης και έναρξης, αφορούν στην άσκηση διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου, από πλευράς μου ως Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και για το λόγο αυτό νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες – συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς, οι οποίοι ήταν και είναι ακούραστοι συμπορευτές και συνδιαμορφωτές στο χώρο και στα θέματα Παιδείας και Εκπαιδευτικής Διοίκησης του τόπου μας.

Με την ίδια ζέση, ευχαριστώ τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι, επίσης, ήταν και είναι αρωγοί σε κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια.

Αξιολογώντας τη μέχρι τώρα εκπαιδευτική και διοικητική δράση, εκτιμώ ότι, όλοι μαζί, πήγαμε την εκπαίδευση και τη διοίκησή της ένα βήμα παρακάτω, με τη διασφάλιση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισότητας και της ισονομίας, προσδίδοντας στην εκπαιδευτική διοίκηση, πάντα εντός του πλαισίου νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, το ανθρώπινο πρόσωπο που οφείλει να έχει, ιδιαίτερα, υπό την πίεση των τρεχουσών οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα Καστοριάς, αναγνωρίζοντας ως αποστολή κάθε σχολικής μονάδας και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γενικότερα, την παροχή της καλύτερης παιδείας και μόρφωσης στους νέους μας, με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, σε ένα, διαρκώς, μεταβαλλόμενο εξωτερικό περιβάλλον, το όραμα κάθε εκπαιδευτικού αποκτά περιεχόμενο τέτοιο, ώστε το σχολείο στο οποίο υπηρετεί να επιδιώκει να γίνει το σχολείο που ονειρεύεται, για τον ίδιο, τους συναδέλφους του και, κυρίως, τους μαθητές του.

Με άμεσους αποδέκτες κάθε εκπαιδευτικής και διοικητικής πράξης τους μαθητές και συνειδητοποιώντας την αποστολή και το όραμά μας για την παιδεία αυτού, εδώ, του τόπου, από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης και με την έναρξη της νέας θητείας, καλώ όλους τους συνεργάτες – συντελεστές εκπαίδευσης να συνεχίσουμε ως συμπορευτές και συνδιαμορφωτές στο δρόμο και στο χώρο της εκπαίδευσης, αξιοποιώντας στο μέγιστο το, αναπτυχθέν μεταξύ όλων των φορέων παιδείας, πλαίσιο εμπιστοσύνης.

 

 

 

 

 

 

Στέλλα Κ. Τέγου – Στεργιοπούλου

περισσότερα
Back to top button