Καστοριά

Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ: «Δε μπορεί να γίνει δεκτό οτιδήποτε έξω από την εκκλησία»

mitropolitisserafeim

Το 2015 έφυγε με μία σημαντική νομική και ουσιαστική εξέλιξη, τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός που προκάλεσε την οξεία αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Εντός του 2016 προμηνύεται ότι παρόμοιες συγκρούσεις μεταξύ κράτους και Εκκλησίας θα επαναληφθούν για ποικίλα θέματα, όπως η καύση των νεκρών, η κατάργηση των παρωχημένων νόμων της βλασφημίας, το μάθημα των θρησκευτικών, τα βιβλία της ιστορίας – αγαπημένο θέμα της Εκκλησίας – και ενδεχομένως και άλλα.

 

Δεν μπορούμε να απορρίψουμε την εκκλησία

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17ης Οκτωβρίου 2013, όταν ασχολήθηκε αναλυτικά με τον θεσμό της οικογένειας στο πλαίσιο της σύγχρονης κρίσης, την οποία απόφαση επικαιροποίησε η ΔΙΣ στη Συνεδρία της 19ης Ιουνίου 2015.

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης ο Μητροπολίτης Καστοριάς  κ. Σεραφείμ τόνισε, ο σεβασμός είναι αμέριστος και απόλυτος προς όλους τους ανθρώπους και τις ελευθερίες τους, παράλληλα όμως ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό οτιδήποτε έξω από την Εκκλησία. Σεβασμός, επεσήμανε, και προς τους ανθρώπους και προς την Εκκλησία.

«Η Εκκλησία μας έχει ως μοναδικό σκοπό τη θεραπεία του ανθρώπου από τα τραύματα και την αμαρτία. Κάθε τι που κινείτε έξω και πέρα από την θεραπεία αυτή δεν γίνεται δεκτό από την εκκλησία» δήλωσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Εκκλησία  δεν είναι ένα σύστημα καθαρών ανθρώπων. «Δεν μπορούμε να απορρίψουμε ένα σύστημα υγείας, γιατί αυτό το σύστημα θα μας παρέχει κι εμάς την υγεία με τα κατάλληλα φάρμακα, έτσι στην ζωή μας δεν μπορούμε να απορρίψουμε την Εκκλησία. Απόλυτος σεβασμός στην εικόνα του θεού που είναι ο άνθρωπος, αλλά και απόλυτος σεβασμός στο πρόσωπο του Χριστού, στην αυθεντία της Εκκλησίας, στην τήρηση του Ευαγγελίου, των ιερών κανόνων και της ιεράς μας παραδόσεως», κατέληξε.

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

περισσότερα
Back to top button