ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας (φωτογραφίες – βίντεο)

SAM_2935

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας παρουσία μελών και φορέων της περιοχής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Κορεντσίδης μεταξύ άλλων τόνισε:

Το 2016 προμηνύεται επίσης μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της γούνας. Ενός κλάδου που τα τελευταία 2 χρόνια πλήττεται σφοδρά.

Τώρα χρειάζεται υπομονή και επιμονή, με χαμηλούς τόνους και ταπεινότητα, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτές τις αρνητικές συνθήκες.

Βρισκόμαστε εδώ στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, για τη σημερινή εκδήλωση συμβολικά, γιατί είναι ένα κτίριο που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την χρήση του όλοι οι φορείς του κλάδου.

Γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα αναβαθμίσει οικονομικά την περιοχή.

Θα προκαλέσει τη δημιουργία δορυφορικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας ώστε να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα, με αποτέλεσμα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

Θα αναπτύξουμε στην πορεία ως νέο ΔΣ τις δυνατότητες που έχει το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Εξ αρχής και με την ανάληψη των καθηκόντων μας βάλαμε έναν πρωταρχικό στόχο, τη στήριξη του τόπου μας και την εδραίωση ως παραγωγικό κέντρο γούνας της ευρύτερης περιοχής Καστοριάς και Σιάτιστας  που μας ανέδειξαν ολα αυτά τα χρόνια και τον στόχο αυτό θα τον επιτύχουμε όλοι μαζί.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, παρουσιάσαμε τις ενέργειες που έχουμε κάνει για να έχουμε μια επιτυχημένη Διεθνή Έκθεση Γούνας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι ώστε να ανακοινώσουμε ολες τις καινοτόμες δράσεις που θα γίνουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

 

Το μόνο που θα σας ανακοινώσουμε σήμερα είναι ότι ο χώρος του κτιρίου εχει καλυφθεί ήδη στο 80% με συμμετοχή μέχρι σήμερα 67 επιχειρήσεων.

Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας πιο εντατικά.

Επίσης  θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα, την  απόφαση που έχουμε πάρει ως ΔΣ, να παραχωρήσουμε δωρεάν desk, σε όλα ανεξαιρέτως τα πρωτοβάθμια όργανα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, (Σύνδεσμο Γουνοποιών Σιάτιστας, Σύνδεσμο Γουνοποιών Άργους Ορεστικού, Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, Σύλλογο Λιανοπωλητών Γούνας, ΕΔΗΚΑ) με στόχο να έχουμε μια ενωτική και συνολική συμμετοχή του κλάδου στην 41η ΔΕΓ Καστοριάς. Έχουμε ήδη αποστείλει την πρόσκληση και περιμένουμε να γίνει αποδεκτή από όλους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνα θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο και να ευχαριστήσω τον κ. Κοσμίδη, για να συνεχίσει και φέτος την πολύ επιτυχημένη δράση της με τους σχεδιαστές μόδας. Στο περίπτερο αυτό θα συμπεριλάβει και τους εκτροφείς.”
SAM_2936 SAM_2937 SAM_2939 SAM_2947 SAM_2949 SAM_2957 SAM_2955 SAM_2951 SAM_2959 SAM_2961 SAM_2964 SAM_2969 SAM_2973 SAM_2970 SAM_2953 SAM_2979

 

https://www.youtube.com/watch?v=IGbvuaSSy7E

 

 

περισσότερα
Back to top button