Καστοριά

Νέο αεροδρόμιο στην Καστοριά!

to-idiotiko-aerodromio-tou-John-Travolta-1

Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος συναντήσαμε τυχαία τον πιλότο Δημήτρη Αγιασοφίτη. Εδώ και πολύ καιρό ο ίδιος και άλλα μέλη της Aερολέσχης Θεσσαλονίκης πετούν τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα προς την Καστοριά, έχοντας μάλιστα καταθέσει προς τον Δήμο Καστοριάς αίτημα για παραχώρηση ενός χώρου περίπου 50 στρεμμάτων ώστε με δικά τους έξοδα να κατασκευάσουν διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης με χλοοτάπητα, αλλά και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις όπως γραφεία, δεξαμενές καυσίμων κτλ.

 

Ο ίδιος μιλώντας στον antennes.gr εξήγησε ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που βλέπουν την Καστοριά σαν έναν καταπληκτικό αεροπορικό προορισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Ο αντιδήμαρχος, κ. Κωτούλας δείχνει ενδιαφέρον και ελπίζουμε στο τέλος να τα καταφέρουμε κατέληξε ο κ. Αγιασοφίτης.

Απευθυνθήκαμε στον κ. Κωτούλα, ο οποίος μιλώντας στον Antennes FM τόνισε πως έχουν αναζητηθεί μέχρι τώρα αρκετές δημόσιες εκτάσεις, αλλά μάλλον έχουν καταλήξει σε μία μεγάλη έκταση στην περιοχή της Μεσοποταμίας. Μάλιστα το θέμα αυτό έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, ενώ βοηθός στο να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία είναι η Καρδίτσα, η οποία έχει προχωρήσει αρκετά ένα αντίστοιχο εγχείρημα.

Ο κ. Κωτούλας είναι όπως δήλωσε ένθερμος οπαδός αυτής της προοπτικής, γιατί όσοι θα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο από όλο τον κόσμο είναι εκτός των άλλων και ανώτερου οικονομικού επιπέδου.

 

antennes.gr

περισσότερα
Back to top button