Ελλάδα

Η απεργία απελευθερώνει – Γράφει ο πιτσιρίκος

tsipras-apergiaΜε μεγάλη επιτυχία έγινε η 24ωρη πανελλαδική απεργία, η οποία είχε πανηγυρικό τόνο, αφού ήταν η χιλιοστή 24ωρη απεργία από το 2010 που η Ελλάδα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης.
Στις απεργίες συμμετέχουν όλοι και περισσότεροι Έλληνες, αφού τα μαγαζιά τους δεν έχουν δουλειά, οπότε σου λένε «δεν τα κλείνουμε μια μέρα να κάνουμε και οικονομία στο ρεύμα;».

Στην διάρκεια της διαδήλωσης στην Αθήνα, οι διαδηλωτές φώναξαν το εμβληματικό σύνθημα «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, Αλέξη στο ελικόπτερο, ποιος θα πρωτομπεί», αλλά έχουν περάσει έξι χρόνια από την πρώτη φορά που το φωνάξαμε και δεν έχει μπει κανένας πολιτικός στο ελικόπτερο, οπότε δεν μπαίνουμε εμείς στο ελικόπτερο να πάμε μια βόλτα που είναι και ωραία;

Οι διαδηλωτές έκαψαν και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά αυτό είναι ένα από τα καλά της χρεοκοπίας γιατί οι Έλληνες έχουν σταματήσει να καίνε την ελληνική σημαία.

Η απεργία είχε την στήριξη της κυβέρνησης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι απεργίες των Ελλήνων πιέζουν τους εταίρους και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι η Ελλάδα είναι στο τρίτο Μνημόνιο και πάει για το τέταρτο, ενώ, αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι 24ωρες απεργίες από το 2010, μπορεί η Ελλάδα να έμενε μόνο με το πρώτο Μνημόνιο και να καταστρεφόταν.

Όσο για το Ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα κάνει δημοψήφισμα, οι Έλληνες θα ψηφίσουν ΟΧΙ και μετά από μια εβδομάδα θα το εφαρμόσει.

Βέβαια, το σωστό θα είναι μετά να γίνει και άλλο δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσουν οι Έλληνες αν θέλουν το Ασφαλιστικό να το εφαρμόσει ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης.

Πάντως, σε χτεσινή δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «Ποιος πιστεύετε πως είναι ο πιο κατάλληλος για να παριστάνει τον πρωθυπουργό του προτεκτοράτου που ονομάζεται Ελλάδα;».

Εν τω μεταξύ, έξαλλους έχει κάνει τους Έλληνες δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως είναι κατά του Ασφαλιστικού που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, αφού, για να μην το θέλει ο Σόιμπλε, πρέπει να είναι καλό το Ασφαλιστικό και, άρα, θα πρέπει οι Έλληνες να το στηρίξουν, γιατί ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ αλλά εμείς δεν του κάναμε το χατίρι, γιατί ο μεγάλος πατριώτης Βαγγέλης Βενιζέλος του είπε «Όχι», και του την σπάσαμε και μείναμε στην ευρωζώνη, και την περνάμε φίνα τώρα μέσα στο ευρώ, οπότε να ξέρετε πως εμείς πρέπει να θέλουμε πάντα το αντίθετο από αυτό που θέλει ο Σόιμπλε και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Οι λαϊκές αντιδράσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με τα μπλόκα των αγροτών, οι οποίοι σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην επιτρέπουν να περνάνε πια από τα μπλόκα ούτε οι Βούλγαροι ποδοσφαιριστές, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και ο θεός να βάλει το χέρι του.
pitsirikos.net

περισσότερα
Back to top button