Καστοριά

Η Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (βίντεο)

antoniouvouli

 

“Η συναίνεση και ο διάλογος που ζητάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία σήμερα είναι άκρως προσχηματικά”

 

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Αντωνίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας είναι μέλος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, με αποκλειστικό θέμα την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για «Διορισμό στη Θέση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) κ Νικόλαου Θεοτοκά».

Ερχόμαστε σήμερα εδώ για να αποφασίσουμε τον διορισμό ενός χαρισματικού κι εμβληματικού πανεπιστημιακού, όπως μας λένε οι εισηγητές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ ότι όμως γνωρίζω, ο πανεπιστημιακός κ. Θεοτοκάς, το 2011 παραιτήθηκε από το Τμήμα του, αντιδρώντας στο Νόμο Διαμαντοπούλου που είχε ψηφιστεί από το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού κοινοβουλίου”, ανέφερε η Μαρία Αντωνίου στην τοποθέτησή της, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως “διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του διαπιστώνει ότι επικεντρώνεται περισσότερο στην συνδικαλιστική δράση παρά σε κάποιες ιδιαίτερες διοικητικές ικανότητες του σημερινού υποψήφιου για μία τόσο σημαντική θέση”.

Η Μαρία Αντωνίου, κλείνοντας την τοποθέτησή της, έθεσε και δύο ερωτήματα στον κ. Θεοτοκά, ζητώντας αρχικά “να απαντήσει για τις αδυναμίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας, μιας και ο ίδιος έκανε αναφορά γι’ αυτά στην εισαγωγική του ομιλία προς την Επιτροπή”. Και κατόπιν, αφήνοντας αιχμή για το βιβλίο που συνέγραψε με τίτλο «Ο βίος του στρατηγού Μακρυγιάννη», ο οποίος στο οπισθόφυλλο αναφέρει ότι «ο βίος του Μακρυγιάννη δείχνει ανάγλυφα την ιστορία των ανθρώπων που δίνοντας την ψυχή και το αίμα τους βάλθηκαν να γκρεμίσουν τον παραδοσιακό κόσμο», “όχι τον οθωμανικό ζυγό κ Θεοτοκά”, ρώτησε με νόημα η Μαρία Αντωνίου.    

 

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την υποψηφιότητα Θεοτοκά, χαρακτηρίζοντάς την ως “ακραία κομματική επιλογή”.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button