ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Εορτασμός Αγίου Παρθενίου – Προστάτου των καρκινοπαθών

718552419aa1ee2ecd62277aa3cd355a_LΤη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, εορτάζει και πανηγυρίζει η Αγία μας Εκκλησία στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο Άγιος Παρθένιος έχει πάρει την ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεό να ιατρεύει τον καρκίνο και να συμπαρίσταται σε όσους ταλαιπωρούνται από αυτήν την δύσκολη ασθένεια.

Η τοπική μας Εκκλησία τιμά ιδιαίτερα τον μεγάλο αυτόν Άγιο της αγάπης και της παρηγοριάς.

Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής και ώρα 5.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

 

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων καρκινοπαθών αδελφών μας.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου.

Ας συμμετάσχουμε στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και ας ζητήσουμε τη βοήθεια και τις πρεσβείες του Αγίου Παρθενίου για τους αδελφούς μας που υποφέρουν από τη φοβερή ασθένεια του καρκίνου και ας προσευχηθούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτούς που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο αγαθό της υγείας.

imkastorias.gr

περισσότερα
Back to top button