Ελλάδα

Νέα στοιχεία-σοκ στην υπόθεση Γιακουμάκη: Τα «παιχνίδια» θανάτου και οι άγριοι τραμπουκισμοί

giakoumakisΝέα στοιχεία αποκαλύπτονται από τη δικογραφία για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με την οποία ο αδικοχαμένος φοιτητής υφίστατο σκληρό bullying επί δύο χρόνια. 

Ανάμεσα στα ένοχα μυστικά που φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», περιλαμβάνεται η προσπάθεια απόκρυψης ενός σκληρού δίσκου από συμφοιτήτρια του Βαγγέλη. Μία ανώνυμη επιστολή γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του».Το βίντεο, μάλιστα, δείχνει βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου, πειράγματα αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά.

Σε αντίθεση με τα πρώτα στάδια ερευνών, η δικογραφία αποκαλύπτει πως ο αδικοχαμένος φοιτητής δεχόταν άγρια βασανιστήρια ακόμη και μόλις δυο ημέρες πριν εξαφανιστεί. 

«Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια», φέρεται να είχε  εκμυστηρευτεί ο αδικοχαμένος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης,  δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε συμφοιτητή του.

Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».

Μία κατάθεση, η οποία βοήθησε τις αρχές να διαλευκανθεί η υπόθεση, περιγράφει επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Εμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ‘‘αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω’’. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ‘‘ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν’’. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ‘‘άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις’’», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.

Την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στο χώρο, καθώς έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρείται εξωσχολικός. Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του. 

iefimerida.gr

περισσότερα
Back to top button