ΚαστοριάΠρόσωπα

Βαγγέλης Τσουρτσούλας: Ο αθλητής που έφερε το crossfit στην Καστοριά (εικόνες)

719fbd867efd390cd08c601aeb28eb72_LCrossfit: Ένα άθλημα για νέους ηλικίας από 5 έως …95 ετών!!!

Γνωστός σε όλη την τοπική κοινωνία της Καστοριάς είναι ο Βαγγέλης Τσουρτσούλας,  που αναδείχθηκε στο άθλημα της κωπηλασίας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας στο βιογραφικό του μια σειρά σημαντικών διακρίσεων. Ο Βαγγέλης, ωστόσο, αποφάσισε να βάλει μία άνω τελεία στην κωπηλατική του δραστηριότητα και, όντας στη Θεσσαλονίκη, στράφηκε σε άλλες μορφές αθλητισμού για να καταλήξει ότι αυτό που του ταιριάζει είναι το crossfit, το οποίο έχει εξίσου μεγάλες απαιτήσεις! Η πορεία του Βαγγέλη, βέβαια, και σε αυτό το άθλημα συνοδεύεται από πολλές επιτυχίες, με πιο πρόσφατη την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μαζί με την ομάδα του, στους διεθνείς αγώνες «Crossfit Battle»

«Είχα την τιμή να έχω προπονητή στη Θεσσαλονίκη τον Θόδωρο Στυλλιανίδη, που ήταν ο άνθρωπος που έφερε το crossfit στην Ελλάδα. Έχω συμμετάσχει σε πανελλαδικές και διεθνείς διοργανώσεις, από όπου αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες. Βέβαια, η πρώτη αγάπη μου είναι η κωπηλασία, την οποία δεν ξέρω αν κάποτε τη συνεχίσω. Η κωπηλασία που έδωσε πάρα πολλά. Πήγα σε όλα τις άκρες της γης, συμμετέχοντας σε πολλές διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου. Πολύ σημαντική για μένα ήταν η συμμετοχή μου στην Εθνική Αμερικής. Δυστυχώς, μόνο στην Ολυμπιάδα δεν πήγα», σημείωσε,  μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, ο καταξιωμένος αθλητής.

Το crossfit είναι ουσιαστικά ένα νέο σχετικό άθλημα παγκοσμίως, έχοντας πολλά κοινά σημεία με το Δέκαθλο,  που κερδίζει, όμως, ολοένα και περισσότερους …οπαδούς, σε παγκόσμιο, αλλά και «εγχώριο» επίπεδο, κυρίως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αρκετά μεγάλο, βέβαια, είναι το ενδιαφέρον και στην Καστοριά, με πολλούς νέους ανθρώπους να προσεγγίζουν τον Βαγγέλη Τσουρτσούλα για να ασχοληθούν με το άθλημα και να γυμναστούν έχοντάς τον ως προπονητή σε επαγγελματικό αλλά και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

«Το crossfit είναι κάτι που πάνω από όλα το κάνω για μένα. Μ’ αρέσει να προπονώ τον κόσμο και να τον βοηθάω να φτάσει στους στόχους του. Είναι ένα άθλημα αρκετά επίπονο, με το οποίο, όμως, μπορούν να ασχοληθούν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορείς να ξεκινήσεις από το …μηδέν και να βάλεις τους στόχους σου. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για να φτάσεις σε αυτούς και αν σου αρέσει μπορείς να ασχοληθείς επαγγελματικά, συμμετέχοντας σε αγώνες. Μπορείς, πάντα, βέβαια, να το κάνεις καθαρά για την άθλησή σου και την υγεία σου», επισήμανε ο προπονητής.

Όπως είπε, πάντως, ο Βαγγέλης το crossfit απευθύνεται σε νέους από 5 μέχρι και 95 ετών (!!!), οι οποίοι μπορούν να επισκεφθούν το γυμναστήριο UNDERGROUNDBOXστην Μητροπόλεως 74 και να δουν από κοντά τις δικές τους δυνατότητες ή, απλώς, να γυμναστούν στους ρυθμούς που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Γιάννα Λούσιου

tsourtsoylas crossfit gym

 

περισσότερα
Back to top button