Ελλάδα

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

4532

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου 10 μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ οι δράστες διέφυγαν στα στενά της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικίας του, χωρίς πάντως να διατρέξει κίνδυνο. 

 
 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δήλωση Ολγας Γεροβασίλη

 Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη:

 «Οι αυτουργοί τέτοιου είδους “αυθόρμητων” και “επαναστατικών” ενεργειών αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδιά τους πέφτουν στο κενό. Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου, ούτε εκβιάζεται ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται»

Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη  δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι “επαναστάτες” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

naftemporiki.gr

 

περισσότερα
Back to top button