Καστοριά

Κανένας ταχυδρόμος δε θέλει να μοιράζει γράμματα με άσχημα νέα (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

12647525_968272446554264_5076159300592140776_n

Καλημέρα 
κάθε πρωί σκέφτομαι να γράψω κάτι ελπιδοφόρο ευχάριστο!
Ψάχνω μάταια να βρω θετικές ειδήσεις. Να τις αναδείξω να τις σχολιάσω. Δεν είναι ευχάριστο να ανοίγεις την οθόνη και να πέφτεις σε ” μαυρίλα.”‘Μια καλή ζεστή ,ανθρώπινη κουβέντα, ένα χαρμόσυνο νέο, ένα έξυπνο κείμενο είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσει η μέρα μας.. Έλα όμως που δεν μπορείς να ξεφύγεις από την “μαυρίλα”.

Εδώ και χρόνια μετά την κρίση βολοδέρνουμε εδώ και εκεί σαν το καράβι στα κύματα. Η καθημερινή ειδησεογραφία είναι γεμάτη με αρνητικές ειδήσεις και απογοητεύσεις. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα χειροτέρεψαν δραματικά. Διάβασα χθες π,χ, και τρελάθηκα ότι η Ευρώπη σκέφτεται να υψώσει φράχτη στα Σκόπια! Δηλαδή εμείς ενώ είμαστε από το 80 στην Ευρώπη θα μας υψώσουν εμπόδιο να επικοινωνούμε με αυτήν για να μείνουν οι …πρόσφυγες σ΄εμάς! Επειδή δεν συνεργαζόμαστε και δεν πείθουμε ότι κάνουμε αυτά που πρέπει. Επειδή έχουμε υπεύθυνους ανεύθυνους πονηροβαλκανιοιμικρόμυαλους που νομίζουν ότι μπορούμε να τους κοροϊδεύουμε και να αφήνουμε τους πρόσφυγες να περάσουν αφού δεν θα μείνουν σ εμάς. ενώ δεν μπορούμε να τους ταΐσουμε να τους ζεστάνουμε…να…!

Έχουμε τα δικά μας να φορτωθούμε και αυτό; Ο λάθος χειρισμός μετέτρεψε ένα πρόβλημα που δεν το δημιουργήσαμε εμείς σε δικό μας. Αντί να συνεργαστούμε με όλους τους υπεύθυνους φορείς ανά τον κόσμο και να κάνουμε αυτά που αποφασίζονται στα διεθνή συνέδρια /συναντήσεις για να μην έχουν άλλοθι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ,εμείς κολλημένοι σε ιδεοληψίες κάνουμε απανωτά λάθη!
Ζητώ συγνώμη αν κάποιες φορές εμφανίζομαι στον τοίχο σας πρωί-πρωί με παρόμοιες ειδήσεις (όπως η σημερινή} αν σχολιάζω καθημερινά στραβά, αλλά νοιώθω σαν τον ταχυδρόμο που έχει μια τσάντα γράμματα με πληρωμές για εφορία, ΔΕΗ ΔΕΥΑΚ, γράμμα από έναν παλιό φίλο που μας ανακοινώνει ότι ο ….μας άφησε! Γνωρίζω ότι αυτόν τον ταχυδρόμο τον μισούμε ενώ δεν φταίει! Αυτά έχει όμως, αυτά παραδίνει!

περισσότερα
Back to top button