Ελλάδα

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε πιτζάμες, σεντόνια και πετσέτες;

5bcd4969f17e700a7215580718a4316e_XL

Οι πιτζάμες, οι πετσέτες του μπάνιου και τις κουζίνας, αλλά και τα σεντόνια βρίσκονται σε διαρκή επαφή με το δέρμα μας, αυξάνοντας την

πιθανότητα ανάπτυξης μικροβίων, εάν δεν τα αλλάζουμε τακτικά.

Οι ειδικοί απαντούν στο πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε και να πλένουμε τις πιτζάμες, τις πετσέτες και τα σεντόνια μας.

Πιτζάμες

Οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζουμε τις πιτζάμες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, καθώς έρχονται σε επαφή με το σώμα μας αρκετές ώρες την ημέρα και συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα του δέρματος και μικροοργανισμούς. Οι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν προβλήματα υγείας, ωστόσο αν μεταφερθούν στο ουροποιητικό (E-coli) μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις, όπως κυστίτιδα.

Πετσέτες μπάνιου

Οι πετσέτες τους μπάνιου πρέπει να πλένονται ανά τρεις χρήσεις, διότι συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια από την επιδερμίδα, τα οποία μπορούν αναπτυχθούν εξαιτίας του υγρού περιβάλλοντος του μπάνιου.

Πετσέτες κουζίνας

Οι πετσέτες της κουζίνας καλό θα ήταν να αλλάζονται καθημερινά, καθώς μολύνονται εύκολα και γρήγορα από τα μικρόβια του χώρου της κουζίνας. Τα μικρόβια μπορεί να μεταφερθούν στην συνέχεια σε άλλα τρόφιμα και στα χέρια μας με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Σεντόνια

Τα σεντόνια πρέπει να αλλάζονται κάθε εβδομάδα για να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες, ενώ η κρεβατοκάμαρα πρέπει να αερίζεται επαρκώς.

 

 

thestival.gr

περισσότερα
Back to top button