ΑγροτικάΕλλάδα

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της AGROTICA! – Ένταση και… φωτιά στο Συνεδριακό Βελλίδης (φωτογραφίες)

20160128_181208

Οι αγρότες εγκαινίασαν την Agrotica! – Έβαλαν φωτιά στο… «φέρετρο» του Αλέξη Τσίπρα!

20160128_181355

agrotesΈνταση προκλήθηκε μεταξύ μίας ομάδας αγροτών που θέλησε να μπει μέσα στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης και αποτράπηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ σημειώθηκε και ρίψη χημικών. Την ίδια ώρα αγρότες έβαλαν φωτιά σε δέντρο έξω από το Βελλίδειο ή οποία κατασβέστηκε άμεσα.

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της AGROTICA!

Την απόφαση πήρε η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΘ έχει ως εξής:

«Η ΔΕΘ-HELEXPO, θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA, να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016″

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας έχουν συγκεντρωθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» διαδηλώνοντας ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση.

 

 

Οι αγρότες εγκαινίασαν την Agrotica!

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν οι αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Μόλις ενημερώθηκαν για τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica, εγκαινίασαν οι ίδιοι την Έκθεση κόβοντας μία κορδέλας της… Τροχαίας!

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Συνεδριακό Κέντρο και τους εμπόδισαν αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών.

agrotica

 

Φωτιά στο… «φέρετρο» του Αλέξη Τσίπρα!
Αμέσως μετά την επεισοδιακή διαμαρτυρία τους έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν επίσης… επεισοδιακά. Το φέρετρο με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα που περιέφεραν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έγινε παρανάλωμα του πυρός…tsipras

agrotica

karfitsa.gr

 

περισσότερα
Back to top button