Ελλάδα

Μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

forologika-logistes-eforia-foros

Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Παράλληλα επεσήμανε πως την Πέμπτη θα εκδοθεί η απόφαση για τον ΕΦΚ στο κρασί, και όπως υπογράμμισε ο φόρος θα επιβληθεί μέσω τελωνείων. Απαντώντας στις επικρίσεις, τόνισε πως όσοι αντιδρούν να καταθέσουν προτάσεις.

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, ο Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν “όσο πιο νωρίς μπορούμε”, για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες στο τέλος του έτους, όπως συνέβη το 2015.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο δίκαιη και αναλογική η φορολόγηση, ωστόσο απέφυγε αναφερθεί στο ύψος του αφορολόγητου.

“Σχεδιάζουμε τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο”, τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι θα μεταφερθεί το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά.

Τέλος, ως προς το “πλαστικό” χρήμα, σημείωσε ότι θα υπάρχουν προαιρετικά και υποχρεωτικά μέτρα. Περιγράφοντας τα υποχρεωτικά μέτρα, εξήγησε ότι θα υπάρξει σύνδεση αφορολόγητου με χρήση κάρτας, αλλά όχι για όλους.

Σύμφωνα με τον Αλεξιάδη, θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μία ηλικία και πάνω και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, για τους οποίους είπε πως θα χτίσουν το αφορολόγητο όπως και τώρα, με αποδείξεις.

 

ysterografa.gr

περισσότερα
Back to top button