Δυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚοζάνη

Tο ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας γιορτάζει τα 40 Χρόνια – ‘Τιμής Ένεκεν’

tei kozΗ Ακαδημαϊκή Κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, γιορτάζει φέτος 40 Χρόνια παρουσίας του Ιδρύματος στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας. Επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια  του έτους, αρχής γενομένης από τον εορτασμό των Αγίων Τριών Ιεραρχών προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας και την εκδήλωση με τον τίτλο «Τιμής Ένεκεν».

Κ.Βέττα

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την  Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, όπου στις 5:30 μμ. θα πραγματοποιηθεί     Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον Ιερό  Ναό των Aγίων Τριών Ιεραρχών του ΤΕΙ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου. Το Σάββατο  30 Ιανουαρίου 2016 στις 7:30 π.μ.    θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του όρθρου, στις  8:30 π.μ η πανηγυρική θεία λειτουργία  και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν  με την εκδήλωση «Τιμής Ένεκεν» στις 7:00 μμ. στο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ασημόπουλος στην έναρξη της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ««Σαράντα Στιγμές» της Ιστορίας του Ιδρύματος. Μια σύντομη αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν, από το 1976 έως σήμερα, καθώς η ιστορία του ιδρύματος αρχίζει από τα Κ.Α.Τ.Ε. και τα Κ.Α.Τ.Ε.Ε Κοζάνης, στο ΤΕΙ Κοζάνης για να συνεχίσει η ιστορία του ως ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να καταγράφεται καθημερινά  και ταυτόχρονα να καταγράφει μέρος της ιστορίας της γεωγραφικής μας Περιφέρειας.

Ο τίτλος «Τιμής Ένεκεν» αφορά στην απόδοση τιμής στους Προέδρους και Αντιπροέδρους του Ιδρύματος που έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί, για την   πολυετή τους  συμβολή  από την δική του θέση ο καθένας, στην ανάπτυξη και  διεύρυνση του Ιδρύματος και της Ακαδημαϊκής του Κοινότητας αλλά και στην  Τεχνολογική Εκπαίδευση της Δυτικής Μακεδονίας. Στοιχεία, που η εκδήλωση θα αναδείξει δια των τιμώμενων προσώπων, ως παραδείγματα προς μίμηση.

«Τιμής Ένεκεν»

Στους κ. κ. :
•    Σταύρο Βουλασίκη , Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Κοζάνης
•    Σπύρο Αρσένη , Πρόεδρο  του  ΤΕΙ Κοζάνης
•    Κωνσταντίνο Δελίδη, Πρόεδρο του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
•    Ευάγγελο Τσιολάκη, Πρόεδρο του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
•    Κωνσταντίνο Μακεδόνα, Αντιπρόεδρο του  ΤΕΙ Κοζάνης
•    Ιωάννη Μιχαηλίδη,  Αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
•    Γεώργιο Στανόγια, Αντιπρόεδρο του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
•    Ευστάθιο Ταμουτσίδη, Αντιπρόεδρο του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η κ. Καλλιόπη Βέττα, με καταγωγή από το Λιβαδερό Κοζάνης και τη συνοδεία καλλιτεχνών από την περιοχή μας, είναι η «πολιτισμική γέφυρα», που θα συνδέσει την Εκπαίδευση  και τον Πολιτισμό –  «τα Γράμματα και την Παιδεία» καθώς η πολυσχιδής  προσωπικότητά της,  συνδέει άρρηκτα τον τόπο και τους ανθρώπους του, μέσα από διαδρομές ήθους, δημιουργικότητας και προσφοράς.

….« Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από  τη συνύπαρξη πολλών μουσικών στοιχείων, είναι ένα σταυροδρόμι ιδιαίτερων μουσικών ακουσμάτων, ένα κράμα ηχητικών ιδεών με κοινό παρονομαστή την φωνή της».

Η κ. Βέττα σε αυτούς τους «Δρόμους της Μουσικής»  θα ερμηνεύσει   αγαπημένα της τραγούδια  συνθετών και ποιητών της ελληνικής δισκογραφίας, καθώς και ορισμένα από την προσωπική της δισκογραφία. Θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της με ένα  μικρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων  από τη γέννησή του και την κυκλοφορία του νέου της  CD με τραγούδια του συνθέτη  με τίτλο «Στους δρόμους του Μίκη».

Η χορωδία του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Νέας Χαραυγής υπό την διεύθυνση του  κ. Βαγγέλη Βέττα. θα την συνοδέψει σε κάποια από τα τραγούδια της συναυλίας.
 

Συμμετέχουν επίσης οι :
•    Γιώργος Τζούκας – πιάνο
•    Βαγγέλης Βέττας- κιθάρα- τραγούδι
•    Βάσω  Βακουφτσή- κρουστά
•    Εύη Βέττα- τραγούδι

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους επίσημες αντιπροσωπείες από ξένα πανεπιστήμια.

esos.gr

περισσότερα
Back to top button