ΑγροτικάΚαστοριά

Καστοριά: Ψήφισμα αλληλεγγύης του Μ.Α.Σ.

mas

Η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ Καστοριάς συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους ,στήνοντας μπλόκα σε όλους τους κεντρικούς άξονες της χώρας ενάντια στην πολιτική που τους διώχνει από τα χωράφια τους, ενάντια στα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου, που προωθούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Στον ίδιο δρόμο του αγώνα βρίσκονται και οι αγρότες της Καστοριάς, που εδώ και μέρες έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο Άργους Ορεστικού.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα επιβίωσης. Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

Στο πλευρό των αγροτών από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που έδωσαν δυναμικό παρών καλώντας σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο λαιμητόμο που έρχεται.

Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και έτσι πρέπει και σήμερα να την απαντήσουμε ο καθένας από το ξεχωριστό αγωνιστικό του μετερίζι, με τα ιδιαίτερα ζητήματά του! Σε αυτό το πλαίσιο το φοιτητικό κίνημα έχει χρέος να στηρίξει αυτόν το δίκαιο αγώνα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και ταυτόχρονα να κλιμακώσει τον αγώνα του για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο «λαιμητόμο».

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στα νέα  μέτρα  για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου, που προωθούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης και ενσωμάτωσης του αγώνα τους!

Επιπλέον χαρακτηριστική είναι η ξεδιάντροπη στάση των παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΙ (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αντίστοιχα) που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ το κάλεσμα του Μ.Α.Σ για αλληλεγγύη των φοιτητών της Καστοριάς στον αγώνα των αγροτών. Πιστοί ακόλουθοι των κομμάτων τους υπερασπίζονται την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει εμάς και τους γονείς μας και δε θέλουν να υπάρξει καμία αντίδραση και αντίσταση μπροστά σ’ αυτό το νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό. Μην ξεχνάμε ότι τα κόμματά τους είναι αυτοί που ψήφισαν με χέρια και με πόδια Μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια και με τον τρόπο τους τα στηρίζουν ακόμα και σήμερα!!

Οι φοιτητές να απομονώσουν τις πρώην κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ… Η μόνη ελπίδα είναι στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, των σύγχρονων αναγκών μας.

 

 

περισσότερα
Back to top button