Καστοριά

Καστοριά: Τρόμος για τους περαστικούς οι επιθέσεις από αδέσποτα στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

adespota (2)Αγέλη αδέσποτων σκυλιών περιφέρεται εδώ και πολύ καιρό κοντά στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και κεντρικές λεωφόρους Κύκνων και Μ. Αλεξάνδρου, φθάνοντας πολλές φορές και στην πλατεία Βαν Φλιτ στη βόρεια παραλία.

Το γεγονός αυτό επισημαίνουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, αφού και οι ίδιοι έχουν κινδυνεύσει από επιθέσεις των ζώων, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί της περιοχής να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες μεχρι να μεταβούν τα θύματα στο νοσοκομείο Καστοριάς για αντιτετανικό εμβόλιο.

Ο κίνδυνος το τραύμα να μολυνθεί είναι μεγάλος, καθώς στη στοματική κοιλότητα του σκύλου υπάρχει πληθώρα βακτηρίων, με πιο επικίνδυνα το κλωστηρίδιο του τετάνου και τον ιό της λύσσας.

Ειδικά τις βραδινές ώρες, η αγέλη των σκυλιών, έχει βρεθεί πολλές φορές μέσα στη μέση του δρόμου, γεγονός που απαιτεί τη λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών κινδύνων που παρουσιάζονται για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ειδικά των οδηγών εκείνων που κινούνται με δίκυκλα.

aboutkastoria.gr

περισσότερα

4 Comments

  1. Ληψη μετρων εννοειται τις φολες? Γιατι ο Δημος μονο ετσι αντιμετωπιζει τα αδεσποτα της πολης! Οι ανθρωποι φταινε οχι τα ζωα!

  2. Τέτοια γράφετε και μετά αναρωτιόμαστε πως επιβιώνει το σύνδρομο της αμοιβάδας σε κάποιους…

    Κλίμα πανικού και αναμπουμπούλας με φοβικό σύνδρομο και εμπάθεια απέναντι στα ζώα προβάλεται σε μια κοινωνία με οχι και τόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης που σκοπό έχει την δημιουργία φόβου και την έμμεση χειραγώγηση ανθρωποειδών να πράξουν αξιόποινες πράξεις (φόλες, κακοποιήσεις κ.α) από κάποιους που νομίζουν ότι το αδέσποτο ζωο είναι ζόμπι με μια σπάνια θανατηφόρα μεταδιδόμενη νόσο που στόχο έχει την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους…

    Μόνο ένας εγκεφαλικά διεστραμμένος και πνευματικά ανάπηρος θα μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο… Περαστικά…

  3. Ειναι καλη η αιτία αυτή για να αρχίσουν να θανατώνουν τα αδέσποτα .Απο τα χρήματα που πήρε ο δήμος για τα αδέσποτα δεν περίσεψαν λίγα για λίγη τροφή?

  4. Να τα στειρώσετε κύριοι του Δήμου. Να τσιπαριστούν όλα δεσποζόμενα και μη. Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται να γεννοβολάνε ελεύθερα και να έχουμε μετά την απαίτηση να μη δημιουργούν αγέλες και να μην επιτίθονται… Κι όποιος ιδιοκτήτης εγκαταλείπει ζώο, να έχει αυστηρότατες κυρώσεις από το νόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button