ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Καστοριά: Οι αποφάσεις των αγροτών για τη σημερινή ημέρα – Εκπρόσωποι σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα – Μπλόκα και ώρες αποκλεισμού (αναλυτικό ρεπορτάζ)

agrotes

Με το αίτημα να υπάρξει μία φωνή με κοινά αιτήματα θα πάνε οι εκπρόσωποι όλων των αγροτικών μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας και στις δύο συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, σε Σίνδο Θεσσαλονίκης και Νίκαια Λάρισας. Αυτό αποφασίστηκε από κοινού στην συνέλευση των εκπροσώπων των εννέα μπλόκων, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (9 μ.μ.) στο δημαρχείο του Άργους Ορεστικού.

Παράλληλα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να μη συνταχθούν με κανένα μπλόκο, όπως επίσης και να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες το κλείσιμο των δρόμων.

Αύριο το πρωί αγρότες συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, που ανήκουν στην Πρωτοβουλία Αγροτών Ελλάδος, αναμένεται να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα του ΟΓΑ στην Κοζάνη, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Γρεβενών θα κάνουν αγρότες και εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Αύριο επίσης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη εκπροσώπων από αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται και πάλι να κλείσει για μία ώρα το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στα διόδια του Πολυμύλου, με την κίνηση να εκτρέπεται από το σημείο εκείνο στην παλαιά Εθνική Οδό, Κοζάνης-Θεσσαλονίκης, μέσω της ορεινής διάβασης της Καστανιάς, ενώ την ίδια ώρα θα κλείσει και ο κάθετος άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και στα δύο ρεύματα στον κόμβο του Άργους Ορεστικού, όπως επίσης και η παλαιά Εθνική Οδός Κοζάνης-Ιωαννίνων στην είσοδο της Νεάπολης.

Για ένα δίωρο, από τις 12-2 το μεσημέρι αναμένεται να κλείσουν αύριο Τρίτη οι τελωνειακοί σταθμοί στην Κρυσταλλοπηγή και τη Νίκη Φλώρινας, ενώ τις ίδιες ώρες θα έχουμε το κλείσιμο της παλαιάς Εθνικής Οδού, Φλώρινας-Εδέσσης-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αντιγόνου Φλώρινας.

Στις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα θα κλείσει και πάλι η Εγνατία Οδός, αυτή τη φορά και στα δύο ρεύματα, στον Ανατολικό κόμβο της πόλη των Γρεβενών, με την κίνηση να εκτρέπεται μεταξύ του νοτίου κόμβου της πόλης και του κόμβου του Ταξιάρχη Γρεβενών.

Στις 5 το απόγευμα και για μία ώρα θα ξανακλείσει και ο κάθετος άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και στα δύο ρεύματα στον κόμβο του Άργους Ορεστικού, με την κίνηση να γίνεται από παράδρομους.

Συνολικά τα αγροτικά μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία είναι εννέα. Τρία έχουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στα διόδια του Πολυμύλου, στη Νεάπολη και την Αγία Κυριακή, τρία επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στην Κρυσταλλοπηγή, τη Νίκη και το Αντίγονο, δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, αυτό του Ανατολικού κόμβου της πόλης και της Δεσκάτης και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αυτό του Άργους Ορεστικού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

https://www.youtube.com/watch?v=pUBaAMABN-c

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button