Καστοριά

Συνάντησε επιστημονικούς φορείς της Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

P1030867

“Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους αντίδρασης και διαμαρτυρίας σας”

 

Συνάντηση με εκπροσώπους των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών της περιοχής μας είχε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στο Πολιτικό της Γραφείο η Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το Ασφαλιστικό.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Φορείς την περασμένη Πέμπτη και του Ψηφίσματος που εξέδωσαν, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα.  

Οι Φορείς δικαιολόγησαν την στάση τους και εξήγησαν επακριβώς τους λόγους για τους οποίους απορρίπτουν, με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο, το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οδηγεί σε εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων τους και ότι πρόκειται για καθαρά υφεσιακό και όχι αναπτυξιακό νόμο”.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους αντίδρασης και διαμαρτυρίας σας” είπε από την πλευρά της η Μαρία Αντωνίου, προς τους Εκπροσώπους των Φορέων, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την επίσκεψη και την ενημέρωση. “Η κυβέρνηση πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε. Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών”, ανέφερε η κ. Αντωνίου στην συνάντηση. Υπογράμμισε δε το παράδοξο ότι “η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής και βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό”.  

περισσότερα
Back to top button