Δυτική ΜακεδονίαΕλλάδα

Πρόβλημα στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

teiΣτα δυσμενή οικονομικά του ιδρύματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Ασημόπουλος, λέγοντας πως το 2016 θα κυλήσει δύσκολα, μιας και οι συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό και η μη έγκριση των κονδυλίων για τη θέρμανση δημιουργούν ανασταλτικά προβλήματα.

» Κάθε χρόνο οι προϋπολογισμοί μας μειώνονται 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2016 δεν ξέφυγε από αυτή την τάση. Δυστυχώς, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου με τις επιχορηγήσεις που παίρνουμε από το κράτος  δεν φτάνει να καλύψουμε ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες», τόνισε σχετικά ο κ. Ασημόπουλος, προσθέτοντας πως το ίδρυμα θα αναγκαστεί να καλύψει με ταμειακά υπόλοιπα, που δεν καλύπτονται από τις επιχορηγήσεις.

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος ανέφερε πως έχει γίνει σημαντική περικοπή στις δαπάνες του ΤΕΙ, λέγοντας πως αυτές από 5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν από 3 χρόνια, σήμερα δεν ξεπερνούν τα 2 εκ. ευρώ .

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, δημιουργήθηκε θέμα γιατί είχε ζητηθεί από το ΤΕΙ στο τέλος του 2015 να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά για την αγορά πετρελαίου και την κάλυψη αναγκών θέρμανσης, που δεν είχαν εγκριθεί από το υπουργείο. «Δηλώσαμε ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.

Προς το τέλος του έτους το υπουργείο μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε αποθεματικά και μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο, το οποίο καίμε μέχρι σήμερα.  Αν υπήρξαν προβλήματα με τη θέρμανση και  χρησιμοποιήθηκαν σόμπες, αυτό έγινε από τεχνικό πρόβλημα, ξεκαθάρισε ο κ. Ασημόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Πρωινού Λόγου.

Εντωμεταξύ , πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί σε ένα περίπου μήνα, όταν θα τελειώσει το υπάρχον πετρέλαιο στο ΤΕΙ. Σε κάθε περίπτωση το ΤΕΙ ζητάει να εγκριθεί η χρήση ταμειακών υπολοίπων ώστε να κυλήσει η χρονιά χωρίς προβλήματα, για τα οικονομικά του ιδρύματος.

orizontespress.gr

 
περισσότερα
Back to top button