Καστοριά

Απολογισμός της Ερανικής Επιτροπής και του Φιλόπτωχου Ταμείου του Αγίου Νικάνορα (ρεπορτάζ)

IMG_0656

            Με ευχές  για μια δημιουργική χρονιά, με υγειά και προκοπή για το 2016, η Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος και το Φιλόπτωχο Ταμείου του Ναού έκοψαν την περασμένη Κυριακή το πρωί στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ομώνυμου ναού, παρουσία, ενοριτών καθώς και πολλών Kαστοριανών, την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα. 

  

Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα

            Ο  Ιερέας του Ναού, πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης, με αφορμή την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας, έκανε και τον οικονομικό απολογισμό για το απερχόμενο έτος, τόσο της ερανικής επιτροπής, όσο και του φιλόπτωχου ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος.

«Η σημερινή εκδήλωση ήταν συγκινητική και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα, αλλά και από την προσφορά των Καστοριανών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ναού» δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Αξίζει, να αναφερθεί ότι  την κοπή της βασιλόπιτας έκανε ο Αρχιμανδρίτης  Πατέρας Αθανάσιος Γιαννουσάς ο οποίος μέσα από τον  γλαφυρό  του λόγο αναφέρθηκε για την αλληλεγγύη και την προσφορά  αγάπης  προς τον συνάνθρωπο μας, αξίες που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα μας .

    Όσον αφορά τώρα στον απολογισμό της ερανικής επιτροπής για το έτος 2015, σύμφωνα με τον πατέρα Ελευθέριο, το συνολικό ποσό εσόδων ανέρχεται στις 34.504, 64 ευρώ και το σύνολο των εξόδων στις 34.169,22, ευρώ, τα οποία χρήματα δόθηκαν όλα στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για να αποδοθούν για την αποπεράτωση του Ναού του Αγίου Νικάνορος. Για το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος για το 2015, όσον αφορά στα έσοδα, το ποσό άγγιξε τις 13.111,68 ευρώ, ενώ τα έξοδα ανήρθαν στις 13.002,46 ευρώ.

 Ο πατέρας Ελευθέριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά, όλους όσοι αγωνίζονται και δραστηριοποιούνται τόσο για τον έρανο και για το φιλανθρωπικό έργο, όσο και αυτούς που συμμετέχουν με το υστέρημά τους.

     «Η προσπάθεια αυτή μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη μαζί με το Θεό να συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωσε ο ταπεινός ιερωμένος, ο οποίος αγόγγυστα, με  τιτάνια προσπάθεια και με τη συνδρομή των πιστών κατάφερε να δημιουργήσει το ναό του Αγίου Νικάνορος, ένα κόσμημα για την περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι τόσο η  ερανική επιτροπή, όσο και το φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος: « Προσπάθησαν στο δύσκολο χρόνο που περάσαμε να αγκαλιάσουν τους ανθρώπους που είχαν πρόβλημα, να τους ανακουφίσουν και πιστεύω πάλι και φέτος με τη συμβολή του λαού και των πιστών να ενισχυθούν αυτές οι προσπάθειες για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση», ήταν τα λόγια του.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η  νεοσύστατη πολυφωνική χορωδία του Αγίου Νικάνορα με μαέστρο την κ. Κατερίνα Τριανταφύλλου, η οποία τραγούδησε παραδοσιακά και έντεχνα κομμάτια μαγεύοντας το κοινό.

Tέλος τα δώρα που δόθηκαν στους τυχερούς στην εκδήλωση  ήταν δυο εικόνες  του Άγιου Νικάνορος και ένας Σταυρός.

 

Δώρα Κωτσοπούλου    

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

IMG_0677 IMG_0674 IMG_0666 IMG_0675

 

 

 

περισσότερα
Back to top button