Ελλάδα

Πείραμα στην Ελλάδα: Bullying σε άστεγο. Εσύ πως θα αντιδρούσες; (βίντεο)

www.kar.org.gr_2016-01-21_12-31-44_1Μπες στη θέση ενός αστέγου που ζητάει χρήματα και ένας “ευυπόληπτος” πολίτης τον τραμπουκίζει μπροστά στα μάτια σου. Πώς θα αντιδρούσες; 

Η αλληλεγγύη φαίνεται μέσα από τις μικρές, καθημερινές μας πράξεις.

AdTech AdΗ ομάδα “Astathios Pranks Team” συνηθίζει να κάνει φάρσες. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να φιλμάρει ένα μικρό κοινωνικό πείραμα στο κέντρο της πόλης.

Στην ουσία, βάζει τον θεατή στη θέση ενός αστέγου που ζητάει χρήματα από τους συμπολίτες και συνανθρώπους του. Οι περισσότεροι τον αγνοούν. Ένας αποφασίζει να τον διώξει από την περιοχή. Άλλοι κοιτάζουν χωρίς να μιλούν, άλλοι αντιδρούν. Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα. Εσύ τι θα έκανες;

Η ομάδα των Youtubers είχε ασχοληθεί και πάλι με το θέμα της αστεγίας, τον Ιούλιο του 2015. Το προηγούμενο βίντεο τους:

To μήνυμα της “Astathios Pranks Team”:

“Φίλοι, ο σκοπός μας γενικότερα είναι να προσφέρουμε γέλιο, αλλά θεωρούμε υποχρέωση να περνάμε συνάμα κάποια κοινωνικά μηνύματα κι όσο μας δίνετε δύναμη, έμπρακτα έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε όσο μπορούμε.

Μετά το γύρισμα επιβεβαιώσαμε με χαρά πως είμαστε ένας υπερήφανος και ευαίσθητος λαός που στα δύσκολα έχει φιλότιμο αλλά και που ενίοτε δυστυχώς είδαμε με λύπη πως “αντέχει” να υπάρχουν εικόνες σαν κι αυτές που θα δείτε δίπλα του.

Ειδικά όμως αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει όλοι ενωμένοι να σταθούμε δυνατοί για να προστατέψουμε και τους πιο αδύναμους που βασίζονται και σε εμάς.

Ελπίζουμε να νιώσετε συναισθήματα που νιώσαμε κι εμείς, αλλά ταυτόχρονα ίσως να αναθεωρήσετε πράγματα της καθημερινότητας και των ουσιαστικών αναγκών &  αξιών.

Εμείς σας υποσχόμαστε πως αυτό είναι μόνο η αρχή και θα κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε ουσιαστικά σε κάθε ευκαιρία.

Σίγουρα θα υπάρξουν ανόητα σχόλια, αλλά αυτά είναι που θα μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο. Να είστε καλά”.

Credits: Astathios Pranks Team

Το κανάλι: http://www.youtube.com/user/Astathios

Astathios Extra Channel http://www.youtube.com/user/Astathios…

Facebook Page http://www.facebook.com/AstathiosPage

Η επίσημη ιστoσελίδα: http://astathios.gr/

 

news247.gr

 

περισσότερα
Back to top button