ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Η επιβράβευση του «ακούραστου» Βελλίδη!

markos-arthro-730x548Ο Μάρκος Βελλίδης ύστερα από 2,5 χρόνια παρουσίας στα Γιάννινα και τον ΠΑΣ, αποχαιρετάει την ομάδα των Ιωαννίνων με προορισμό την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Μια μεταγραφή που αναμένεται να του δώσει την δυνατότητα να ανέβει επίπεδο, στην πιο σημαντική φάση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αλλά και το κίνητρο να διεκδικήσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδος, κάτι που δικαιούται και με το παραπάνω. Ο Χρήστος Λεμονιάς γράφει λίγα λόγια για τις εξαιρετικές επιδόσεις του 29χρονου Μακεδόνα πορτιέρο στην ομάδα του ΠΑΣ, από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και σήμερα, για τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή, αλλά και για την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά που έδειξε και έπραξε όλο αυτό το διάστημα…

Ο Μάρκος Βελλίδης φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από μια ομάδα που του προσέφερε τα πάντα, αλλά και πρόσφερε όλα όσα είχε και δεν είχε. Ο Καστοριανός τερματοφύλακας ανακοινώνεται από τον ΠΑΟΚ σε λίγες ώρες, το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί και πλέον ανοίγει νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο διεθνής πορτιέρο γίνεται κάτοικος Θεσσαλονίκης μετά από 2,5 χρόνια, καθώς το 2013 αποχώρησε από τον Άρη και έρχεται στην Τούμπα, όχι για να αποδείξει πράγματα, καθώς αυτό το έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα, αλλά για να μπορέσει να ανέβει αγωνιστικά ακόμα περισσότερο, να αγωνιστεί στην Ευρώπη, καθώς και να διεκδικήσει με αξιώσεις, όχι την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος, αφού αυτή είναι δεδομένη, αλλά να γίνει ενδεκαδάτος, όπως του αξίζει.

Η μεταγραφή του στον ΠΑΣ, το 2013 δεν συνοδεύτηκε από τυμπανοκρουσίες. Η εξαιρετική παρουσία του Καρίμ Φεγκρούς την χρονιά εκείνη, όπου η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη, «γλύκανε» τους φίλους του ΠΑΣ, οι οποίοι είναι αλήθεια, όταν αποχώρησε ο Μαροκινός στεναχωρήθηκαν. Η έλευση του Βελλίδη, δεν προμήνυε σε τίποτε, ότι 2,5 χρόνια μετά, ο 29χρονος τερματοφύλακας θα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του «Άγιαξ».

Αφοσίωση και σκληρή δουλειά

Ο Μάρκος Βελλίδης μπορεί να ήρθε στον ΠΑΣ με την στάμπα, ενός πολύ καλού τερματοφύλακα, όμως η εκκίνηση του στην ομάδα δεν ήταν εκρηκτική. Μετά από μια περίοδο προσαρμογής, ο Καστοριανός πορτιέρο, άρχιζε να βελτιώνει τις αδυναμίες του, να δουλεύει πολλές ώρες, ακόμα και μόνος του στο ΠΕΑΚΙ, για μπορέσει να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Άνθρωποι που παρακολούθησαν από κοντά την πορεία του Βελλίδη στον ΠΑΣ, κάνουν λόγο ακόμα και σήμερα, για έναν ποδοσφαιριστή υπόδειγμα επαγγελματία, ο οποίος έρχονταν πρώτος στην προπόνηση και έφευγε τελευταίος. Απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα, συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στις απαιτήσεις της ομάδας της Ηπείρου και πάνω από όλα leader μέσα στα αποδυτήρια.

Όλα αυτά βοήθησαν τον ΠΑΣ, τη περσινή σεζόν να φτάσει μια ανάσα από την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και τον ίδιο τον Βελλίδη να εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές του μετοχές στα ύψη, να προσελκύσει αρκετές ομάδες, τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό και φυσικά να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος, κάτι που αποτελούσε για τον ίδιο ένα όνειρο ζωής. Με τις εμφανίσεις, κυρίως τις περσινές, ξεχάστηκε όχι μόνο o Καρίμ Φεγκρούς, αλλά έγινε ο απόλυτος πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμη και τα στατιστικά το επιβεβαιώνουν. Ο Βελλίδης πέρσι ήταν ο πρώτος σε αποκρούσεις στη Σούπερ Λίγκα και η γενικότερη απόδοση του, συμπαρέσυρε προς το καλύτερο και την ομάδα.

Σχέση αγάπης και σεβασμού με τον ΠΑΣ

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα δέθηκε, τον αγάπησε και φυσικά δεν θα ξεχάσει τις ωραίες στιγμές που πέρασε. Ο κόσμος του ΠΑΣ επίσης τον στήριξε, του συμπαραστάθηκε ακόμα και σε κακές βραδιές κι αναγνώρισε την ποδοσφαιρική του αξία. Είναι δεδομένο πως τόσο στον ΠΑΣ, όσο και στον ίδιο τον Μάρκο Βελλίδη υπάρχει σχέση αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης. Κανείς από τους δύο δεν θα ξεχάσει πως εκτός από την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε, πάνω από όλα, τα συναισθήματα αγάπης ήταν κάτι παραπάνω από αμοιβαία.

joinsports.gr

περισσότερα
Back to top button