ΕλλάδαΚαστοριά

Δεκτή η πρόταση της Μαρίας Αντωνίου για σύσταση ειδικής Επιτροπής για τις Σκουριές (βίντεο)

 antonioumaria

“Δεκτή έγινε από το Προεδρείο, η πρόταση της Μαρίας Αντωνίου για σύσταση ειδικής Επιτροπής για τις Σκουριές από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασία Περιβάλλοντος, της Βουλής, της οποίας είναι Μέλος”

Το μεγάλο και επίκαιρο ζήτημα της εξόρυξης των μεταλλείων στις Σκουριές είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει η Μαρία Αντωνίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης   της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην Βουλή.

Οφείλουμε και έχουμε το δικαίωμα της άμεσης ενημέρωσης ως γνωμοδοτική ειδική επιτροπή περιβάλλοντος”, ανέφερε η Μαρία Αντωνίου στην ομιλία της, προτείνοντας στο Προεδρείο “να συσταθεί ειδική επιτροπή όπου θα κληθούνε και οι δύο πλευρές και του Υπουργείου και της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, καθώς επίσης και τεχνοκράτες και επιστήμονες, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το φλέγον αυτό ζήτημα”.

 

Σημειώνεται, ότι προχθές το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχε προσφύγει η Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, ακύρωσε κατά πλειοψηφία την Απόφαση του Υπουργού κ. Πάνου Σκουρλέτη, κάτι, που εκτός από την αντιπαλότητα που έχει δημιουργήσει, υπάρχει και ελλιπής ενημέρωση.

Για τον λόγο αυτό η Μαρία Αντωνίου τόνισε χαρακτηριστικά ότι “θα πρέπει να ενημερωνόμαστε από το κοινοβούλιο και όχι από τα μέσα ενημέρωσης”, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Πρόεδρο της Επιτροπής και έτσι αναμένεται από τον προγραμματισμό της Επιτροπής η σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος.

 

περισσότερα
Back to top button