Ελλάδα

Έξυπνα κόλπα που μπορούν να κάνουν τον χειμώνα καλύτερο

1016

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορούν να κάνουν τον χειμώνα καλύτερο.

Οργανωθείτε

Τα κασκόλ, τα σκουφάκια και τα γάντια είναι πολύ σημαντικά το χειμώνα. Σε κανένα δεν αρέσει να φεύγει από το σπίτι χωρίς αυτά, έτσι κρατήστε τα οργανωμένα σε μια θήκη για παπούτσια. Μπορείτε να την κρεμάσετε κοντά στην εξώπορτα για να έχετε εύκολη πρόσβαση πριν φύγετε από το σπίτι.

4

Κάντε σύντομα ντους

Το ξηρό δέρμα είναι πολύ ενοχλητικό το χειμώνα. Ένας εύκολος τρόπος για να το ελαττώσετε είναι κάνοντας σύντομα χλιαρά ντους. Αυτό βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του. Επίσης, χρησιμοποιείτε λοσιόν μετά το ντους!

5

Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο για μόνωση

Αν έχετε καλοριφέρ, τότε σκεφτείτε να τοποθετήσετε από πίσω ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε η ζέστη να αντανακλάται πίσω στο υπόλοιπο δωμάτιο και να μην απορροφάται από τον τοίχο.

Μια ακόμα συμβουλή είναι να αφήνετε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή αφού τον χρησιμοποιήσετε. Η ζέστη θα απλωθεί στο δωμάτιο και θα ζεστάνει το χώρο.

6

Ξεκολλήστε

Με τις παγωμένες καιρικές συνθήκες, είναι εύκολο να κολλήσει ξαφνικά το αυτοκίνητο σας. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να κουβαλάτε μαζί σας λίγη άμμο για γάτες. Βάζοντας το μπροστά ή πίσω από τις ρόδες σας, θα βοηθήσετε το αυτοκίνητο σας να επανέλθει στο δρόμο.

7

Χρησιμοποιήστε WD-40 για τις κλειδαριές

Ψεκάστε από το λιπαντικό-αντισκωρικό WD-40 τις κλειδαριές του αυτοκινήτου σας για να μην παγώσουν από τον καιρό.

8

Ή με απολυμαντικό χεριών

Αν ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε WD-40 πριν από μια χιονοθύελλα, μπορείτε να ρίξετε μια σταγόνα από το απολυμαντικό χεριών στην κλειδαρότρυπα για να σπάσει γρήγορα ο πάγος.

9

Καθαρίστε το χιόνι αποτελεσματικά

Ένας προφυλακτήρας γεμάτος χιόνι το πρωί πριν πάτε στη δουλειά είναι εφιάλτης. Την επόμενη φορά, βάλτε στους καθαριστήρες κάλτσες για να παραμείνουν καθαροί, στεγνοί και έτοιμη για χρήση. Δεν χρειάζεται να χαλάτε πολύ χρόνο για να ετοιμαστείτε για τη δουλειά.

10

Στεγνά παπούτσια

Αντί για ένα πατάκι στην είσοδο που θα απορροφά το νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο συμμαζεμένη λύση βάζοντας τα παπούτσια σας σε ένα καφάσι με πετραδάκια. Το νερό θα τρέξει στα πετραδάκια και να στεγνώσει φυσικά.

12

Βάλτε μια ακόμα στρώση

Κόψτε και βάλτε πάτους από μαλλί για παραπάνω ζέστη και άνεση στα παπούτσια σας.
Κάντε κλικ εδώ για οδηγίες.

13

Κρατήστε τα κρύα ρεύματα έξω

Για να κρατήσετε τα ρεύματα έξω από το δωμάτιο σας, φτιάξτε ένα στοπ από ύφασμα σε σχήμα κυλίνδρου. Μετά γεμίστε το με πλαστικά μπουκάλια γεμάτα άμμο ή ρίζι. Αυτό θα βοηθήσει στη μόνωση του σπιτιού σας.

14

Ξεχιονίστε αποτελεσματικά

Το φτυάρισμα είναι μεγάλη αγγαρεία. Για να το κάνετε πιο εύκολο, ρίξτε λίγο βούτυρο στο φτυάρι σας πριν το χρησιμοποιήσετε. Το χιόνι θα φύγει αμέσως!

15

Ξεφορτωθείτε το χνούδι

Ο χειμώνας είναι η εποχή των πουλόβερ, αλλά με τα πουλόβερ έρχεται και το χνούδι. Για να το ξεφορτωθείτε, περάστε πάνω από την επιφάνεια με το χνούδι ένα ξυραφάκι μίας χρήσης. Θα φαίνεται σαν καινούριο αμέσως!

16

Προστατέψτε τους καθρέφτες

Οι παγωμένοι καθρέφτες είναι ότι πρέπει για ατύχημα. Μερικές φορές δε θέλουμε να περιμένουμε να ξεπαγώσουν. Την επόμενη φορά, τυλίξτε τους με πλαστικές σακούλες και δέστε τις όσο πιο σφιχτά μπορείτε όταν δεν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο. Έτσι, μπορείτε απλά να τις βγάλετε και να φύγετε, όποτε θέλετε!

17

Σε ποιον αρέσουν οι βρεγμένες κάλτσες;

Οι βρεγμένες κάλτσες είναι το χειρότερο πράγμα. Περάστε στο πόδι σας ένα πλαστικό σακουλάκι πριν βάλετε τα παπούτσια σας. Τώρα οι κάλτσες σας θα παραμείνουν στεγνές!

18

Ανακυκλώστε το ζεστό αέρα

Βάλτε τον ανεμιστήρα οροφής στο αργό και να γυρίζει ανάποδα, για να μείνει ο ζεστός αέρας κάτω. Η επιστήμη λέει ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ψηλά, έτσι θα ζεσταθείτε πιο γρήγορα!

19

Ενισχύστε τις κουρτίνες

Αλλάξτε τα ελαφριά υφάσματα που χρησιμοποιήστε για κουρτίνες με πιο βαριά υφάσματα. Αυτό θα βοηθήσει το σπίτι σας να κρατήσει τη ζέστη καλύτερα.

Αν δε θέλετε να αλλάξετε διακόσμηση, τότε σκεφτείτε να κρεμάσετε πίσω από τις κανονικές σας κουρτίνες άλλες από μαλλί ή φλις.

20

Χαμηλώστε έναν ή δύο βαθμούς

Θα πάθετε πλάκα από τη διαφορά που μπορεί να κάνει ένας ή δύο βαθμοί.

22

Βγείτε στον ήλιο

Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να περνάτε χρόνο έξω και να χαίρεστε τον ήλιο όταν βγαίνει.

23

Προετοιμάστε το ποδήλατο σας για παγωμένους δρόμους

Βάλτε προστατευτικά στις ρόδες σας για να μπορεί το ποδήλατο να κινείται σε παγωμένους δρόμους.

24

 

newsone.gr

περισσότερα
Back to top button