Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η πορεία και το ψήφισμα των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών (φωτογραφίες – βίντεο)

P1100106

Πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν οι επιστήμονες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και παρέδωσαν στις δύο βουλευτές του νομού (οι οποίες όμως απουσίαζαν από τα γραφεία τους) το παρακάτω ψήφισμα:

 

Οι επιστήμονες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς απορρίπτουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα.

Είμαστε αντίθετοι στη συνολική λογική της πρότασης, η οποία οδηγεί σε εξόντωση τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων.

Σήμερα, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις ήδη υψηλές και μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ο συνδυασμός των υπέρογκων προτεινόμενων ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λ.π.), συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση της αμοιβής και του εισοδήματος.

Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται, καθιστά επισφαλή την περαιτέρω και ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα κι επιτείνει το πρόβλημα βιωσιμότητας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα.

Η πρόταση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και τεκμηρίωση και για το λόγο αυτό οποιαδήποτε συζήτηση με προτάσεις επί του παρόντος προσχεδίου καθίσταται ανούσια κι ανέφικτη.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ν.Ε. Τεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς

Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς

Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς

Φαρμακευτικός Σύλλογος Καστοριάς

Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καστοριάς

Σύλλογος Λογιστών Καστοριάς

ΣΠΕΔΕ Καστοριάς

Σύλλογος Τοπογράφων Καστοριάς

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Οδοντιατρικός Σύλλογος Καστοριάς

Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς

Σύλλογος Μελετητών Δημοσίων Έργων Καστοριάς

Σύλλογος Εκτελωνιστών Καστοριάς

Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Καστοριάς

 
 

P1100108 P1100109 P1100110 P1100113 P1100117 P1100119 P1100120 P1100123 P1100124 P1100125 P1100127 P1100128

https://www.youtube.com/watch?v=MmT5iBar5so

 

περισσότερα
Back to top button