ΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»:  Έκθεση ιστορικής αναδρομής στην Καστοριά

allagicopy

Η Έκθεση ιστορικού υλικού που διοργανώνει το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στην Καστοριά

Η Έκθεση θα στεγασθεί στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΣΑΜΗΣ

από τις 21 έως και τις 23 Ιανουαρίου

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, χειρόγραφες επιστολές, αποσπάσματα από ομιλίες των Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου  και άλλο ανέκδοτο υλικό που διαμορφώνουν ένα ιστορικό παζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας και των αγώνων του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και τις αλλαγές μιας χώρας που ταλανίστηκε επί  δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης.

Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό, εκτίθενται για πρώτη φορά,

αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα και του Γεωργίου Παπανδρέου.

Αποσπάσματα ομιλιών του για την οικονομία, την κοινωνία, την αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία, που αναδεικνύουν το έργο των κυβερνήσεων του και δηλώσεις του για το δημόσιο χρέος.

 

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 6μ.μ θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σκοπός της Έκθεσης, οι παλαιότεροι να ανακαλέσουν στη μνήμη τους γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και που είτε έζησαν οι ίδιοι είτε παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο και οι νεότεροι να «ανακαλύψουν» μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, που και αυτή με τον χρόνο εμπλουτίζεται, ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ιστορικής μνήμης στην δημιουργία ενός μέλλοντος αντάξιου των αγώνων των Ελλήνων αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, σκοπός της Έκθεσης είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Η είσοδος στην Έκθεση, θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

 

 

περισσότερα
Back to top button