Ελλάδα

“Ναι” σε διόδια στο δρόμο προς Χαλκιδική λένε ξενοδόχοι και αντιπεριφερειάρχης (βίντεο)

dromos

Θετικοί στο ενδεχόμενο λειτουργίας σταθμού διοδίων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στην είσοδο στον νομό Χαλκιδικής, εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. Οι δύο άντρες, παρότι ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για απόφαση που λαμβάνεται κεντρικά και ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί, ούτε προβλέπεται για το επόμενο διάστημα, τόνισαν ότι θα βοηθούσε την ανάπτυξη της τουριστικής περιοχής, εφόσαν τα χρήματα κατέληγαν σε ειδικό ταμείο για την αναβάθμιση  της Χαλκιδικής και των υποδομών της. 

Σε γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την παρουσίαση της πολιτικής τουριστικής προβολής του νομού για το 2016, ο κ. Τάσιος, αφού ξεκαθάρισε ότι τοποθετείται ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κι όχι ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, τόνισε ότι δεν θα διαφωνούσε με το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων, υπό προϋποθέσεις. “Εάν αυτό σχετίζονταν με τις υποδομές, την καθαριότητα, όπως επίσης και με την προβολή της περιοχής, θα ήταν κάτι με το οποίο θα ήμασταν σύμφωνοι. Να οριστεί όμως συγκεκριμένο ταμείο και συγκεκριμένες δράσεις όπου και θα πηγαίνουν τα χρήματα. Να οργανωθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, όχι να πάρει δημοτικά τέλη ο εκάστοτε δήμος και να τα ψάχνουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Γιώργος, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι την πολιτική της περιφέρειας, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν διόδια. “Το προϊόν που λέγεται “Χαλκιδική” πουλάει, άρα γιατί να μη τα βάλουμε; Εγώ θεωρώ ότι κατ’ ελάχιστον, αν το πηγαίνουμε ακόμα ακόμα και με ένα ευρώ, 120.000 αυτοκίνητα μπαίνουν και βγαίνουν κάθε σαββατοκύριακο τους καλοκαιρινούς μήνες στο νομό Χαλκιδικής. Εάν σε οκτώ γεμάτα σαββατοκύριακα έχουμε τόσα αυτοκίνητα, ξεπερνάμε το ένα εκατομμύριο, μόνο τότε” σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

 

 
 
Πέτρος Καρουσόπουλος
 
 
περισσότερα
Back to top button