Ελλάδα

Πως θα καταλάβετε ότι το κρυολόγημα «γυρνάει» σε πνευμονία

pneumonia-666x399Η πνευμονία είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων. Η θεραπεία με αντιβιοτικά κρίνεται συνήθως απαραίτητη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι από τι προκαλείται η πνευμονία, ποια είναι τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται.

Η πνευμονία προκαλείται από την εισπνοή ορισμένων βακτηρίων, ιών ή άλλων μικρόβιων. Εάν είστε ένας υγιής οργανισμός , το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα τα αντιμετωπίσει. Μερικές φορές όμως, τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται και προκαλούν μολύνσεις των πνευμόνων, ειδικά όταν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος ή ηλικιωμένος.

Τα τυπικά συμπτώματα είναι ο βήχας, ο πυρετός , η εφίδρωση, τα ρίγη και η γενική αδιαθεσία. Πονοκέφαλος, πόνοι στο σώμα, σφίξιμο στο στήθος και στα πλευρά ή ακόμη και πτύελα με κίτρινο/πράσινο χρώμα είναι επίσης συχνά συμπτώματα.

Ένα αντιβιοτικό, όπως η αμοξικιλλίνη είναι ένα κοινό αντιβιοτικό για την αντιμετώπιση της πνευμονίας. Εάν είστε αλλεργικός στην πενικιλίνη (η αμοξικιλλίνη είναι ένα είδος πενικιλίνης), ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει ένα άλλο, που λειτουργεί εξίσου καλά.

Η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι συνήθως αποτελεσματική και μπορείτε να περιμένετε ότι θα ανακάμψετε πλήρως. Τα συμπτώματα θα πρέπει να βελτιωθούν μετά από τρεις ημέρες, εάν η θεραπεία λειτουργήσει . Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι για ένα διάστημα μετά την εξάλειψη της λοίμωξης.

Πίνετε πολλά υγρά για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο συνιστάται ,εάν έχετε σοβαρή πνευμονία, ή αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν γρήγορα με τα αντιβιοτικά.

iatropedia.gr

περισσότερα
Back to top button