Ελλάδα

Νομικά θα στραφεί η ΔΕΗ κατά των «μπαταχτσήδων» καταναλωτών

Νομικά θα στραφεί η ΔΕΗ κατά των «μπαταχτσήδων» καταναλωτών

Με προσφυγές στα δικαστήρια, θα στραφεί η ΔΕΗ κατά των λεγόμενων “μπαταχτσήδων” καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου που υπάρχει και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδη «υπάρχει η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει και πάροχο ανεξάρτητα αν έχει εξοφλήσει το λογαριασμό του στον προηγούμενο. Εμείς έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να μην έχει το δικαίωμα κάποιος να αλλάξει πάροχο εφόσον χρωστά στον προηγούμενο»

   Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, μέχρι τώρα υπήρξε διακοπή 100.000 συνδέσεων σε καταναλωτές, που χρωστούσαν πάνω από 1.000 ευρώ και είχαν 8 μήνες να εξοφλήσουν το λογαριασμό, να προβούν σε διακανονισμό ή να ενταχθούν σε κοινωνικό τιμολόγιο. Είπε, ακόμα, ότι περίπου 5,5 εκατ. πελάτες, στο σύνολο των 7,5 εκατ., είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ.

 «Αυτά τα χρήματα πρέπει να διεκδικηθούν» ξεκαθάρισε ο κ. Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να δεσμεύει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΗ για επιβράβευση των καλοπληρωτών καταναλωτών που εξοφλούν το λογαριασμό στην ώρα του, είπε ότι με την επιστροφή του συνόλου των παγίων τους μπορεί να κερδίσουν μέχρι και 40 ευρώ και χαρακτήρισε την κίνηση ως «επιθετική πολιτική» απέναντι στους ανταγωνιστές ιδιώτες

 

 

ethnos.gr

περισσότερα
Back to top button