Ελλάδα

Βήμα: Ανακρίβειες και αναλήθειες όσα γράψαμε για Κατρούγκαλο

194033-katrougalos«Συγγνώμη…»

Η εφημερίδα «Το Βήμα» παραδέχτηκε πως είχε γράψει ανακρίβειες και αναλήθειες σχετικά με τους δήθεν διορισμούς που υποσχόταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος με προμήθεια 12%.

Το θέμα είχε παρουσιαστεί από την εφημερίδα, αλλά και από άλλα μέσα ενημέρωσης, κανάλια και ιστοσελίδες, ως «μέγα σκάνδαλο», με τη ΝΔ μάλιστα, και προεξέχοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητάει την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου έκανε λόγο για συκοφαντία, πλαστογραφία και προβοκάτσια, σημειώνοντας πως «το Βήμα ενορχηστρώνει τη βρώμικη επίθεση». Ο υπουργός είχε ζητήσει από το Βήμα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη,  κάτι που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή κατά του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του Διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα Fm» Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ήταν και ο συντάκτης του δημοσιεύματος που εμφάνιζε τον υπουργό «να υπόσχεται διορισμούς με προμήθεια 12%».

«Εκτελούσατε συμβόλαιο. Είναι προφανές ότι οι εντολείς σας βρίσκονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είχε πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Βασίλη Χιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη και συκοφάντη» για να συμπληρώσει: «Είναι προφανές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Χιώτης δεν λειτούργησε μόνος του σε αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός του εντολέας αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Χιώτης λειτουργεί κατ΄ εντολή και στο πλαίσιο συμβολαίου», τόνισε και ερωτηθείς από ποιους έχει δοθεί αυτή η εντολή απάντησε: «προφανώς από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». (Δείτε επίσης: Βορίδης και Άδωνις οι πηγές του Βήματος; [Βίντεο])

«Γράψαμε ανακρίβειες και αναλήθειες»

Τελικά, την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα για να γλιτώσει την αγωγή προανήγγειλε πως θα προβεί σε αποκατάσταση του ονόματος του Γιώργου Κατρούγκαλου αποδεχόμενη πως έγραψε «ανακρίβειες και αναλήθειες». Ειδικότερα σε σελίδα άσχετη με την αρχική δημοσίευση, ανέφερε: «Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015».

tvxs.gr

περισσότερα
Back to top button