Καστοριά

Ανακύκλωση: “Πρωταγωνιστεί” στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας ο Δήμος Καστοριάς (ρεπορτάζ)

fotiadisnikos

 Τη δεύτερη θέση μεταξύ των 12 δήμων της Περιφέρειας στην ανακύκλωση χαρτιού (ήταν στην 3η θέση) σημειώνοντας αύξηση 4,5%, τη 2η θέση στην ανακύκλωση πλαστικού από την 4η  και με σημαντική αύξηση στο 48%., κατέγραψε τον  προηγουμένου  χρόνοο  δήμος Καστοριάς.

Σε ό,τι αφορά το αλουμίνιο εξακολουθεί να κατέχει την 4η θέση σε όλη την Περιφέρεια, με τα ποσοστά, ωστόσο, να έχουν αυξηθεί κατά 28%. Τέλος, στα ίδια επίπεδα παρέμεινε και στην ανακύκλωση γυαλιού.

 

 Το 2015 είχε  «κέρδη», της τάξεως  των 28.000 ευρώ
Πρόκειται για μεγάλη αύξηση στις ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που περισυλλέγονται από τον δήμο Καστοριάς και στην συνέχεια μεταφέρονται στη ΔΙΑΔΥΜΑ, η οποία πληρώνει στον δήμο Καστοριάς τα αντίστοιχα ποσά, που για πρώτη φορά φέτος κατάφερε να «εισπράξει» 28.000 ευρώ.

«Βλέπουμε ότι ο δήμος Καστοριάς επιτέλους πρωταγωνιστεί σε όλη την Περιφέρεια και μάλιστα σε όλα τα υλικά,  χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό. Βρίσκεται στην πρώτη 3άδα των περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας. Νομίζω ότι αυτό για τον Δήμο μας είναι μεγάλη επιτυχία», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου. κ. Νίκος Φωτιάδης ευχαριστώντας παράλληλα  όλους τους  συμπολίτες μας για τη στήριξη τους  στην ανακύκλωση.

 

Προσπαθήσαμε να είναι ίση η κατανομή εργασιών τόσο στα χωριά όσο και μέσα στην πόλη

   Όσο αφορά τώρα στους υπαλλήλους καθαριότητας που δεν επαρκούν, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο δήμος προσέλαβε το τελευταίο διάστημα καινούριους υπαλλήλους από τα 5μηνα . «Πήραμε  22 άτομα για να λύσουμε τα προβλήματα καθαριότητας των δημοτών μας. Προσπαθήσαμε  βέβαια να είναι ίση η κατανομή εργασιών τόσο στα χωριά όσο και μέσα στην  πόλη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, διευκρίνισε ωστόσο ότι «μπορεί τα 5μηνα  να  μας βοήθησαν πάρα πολύ, όμως  το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων ήταν γυναίκες. Χωρίς να θέλω να πω ότι κάνουν λιγότερη δουλειά από τους άντρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις τις γυναίκες να δουλεύουν στα απορριμματοφόρα»

 

Δώρα Κωτσοπούλου

ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

περισσότερα
Back to top button