Ελλάδα

Απολύσεις επτά υπαλλήλων στη Βουλή λόγω… πλαστών πτυχίων

vouliΟι απολύσεις επτά υπαλλήλων δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ ύστερα από΄τις σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Οι απολύσεις αφορούν: 

  • Έναν επιστημονικό σύμβουλο στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τον οποίο «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο αίτησης αναγνώρισης. καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το  τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…». Ο εν λόγω υπάλληλος προσελήφθη το 2011.
  • Μία υπάλληλο που διορίστηκε στηΒουλή το 1996 ως μετακλητή και μονιμοποιήθηκε το 1999 ως δακτυλογράφος. Όμως το απολυτήριο Λυκείου που προσκόμισε δεν άνηκε στην ίδια.
  • Έναν πρώην συνεργάτη βουλευτή με πλαστό απολυτήριο Λυκείου που μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση (διοικητικό – λογιστικό) το 2003.
  • Υπάρχουν και τέσσερις υποθέσεις ειδικών φρουρών που διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου. Συγκεκριμένα οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό και οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου. Από τους τέσσερις οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο το 2007. Υπενθυμίζεται ότι το απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού.

 

altsantiri.gr

περισσότερα
Back to top button